Πέμπτη 19 Φλεβάρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΠΡΩΗΝ «ΠΕΣΙΝΕ»: Στην απόλυση συνολικά δέκα εργαζομένων προχώρησαν δυο εργολαβικές εταιρείες στην επιχείρηση «Αλουμίνιον της Ελλάδος» (πρώην ΠΕΣΙΝΕ), του Ομίλου Μυτιλιναίου. Οι έξι εργαζόμενοι απασχολούνταν στην επιχείρηση στην εργολαβία «Καβαλαγιού» και οι υπόλοιποι τέσσερις, οι οποίοι είναι και 1,5 μήνα απλήρωτοι, στην εργολαβία «Ηλεκτρομηχανική». Παράλληλα, η εργοδοσία της επιχείρησης ενημέρωσε το σωματείο των μονίμων ότι στο τέλος του Φλεβάρη θα προχωρήσει στην απόλυση 30 συνολικά εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου με τη δικαιολογία της μείωσης της παραγωγής. Μάλιστα, αφήνει να διαρρεύσουν σενάρια που κάνουν λόγο για απολύσεις και μόνιμου προσωπικού αν συνεχιστεί η μείωση της παραγωγής ή η μη διάθεση των προϊόντων.

«ΗΡΙΔΑΝΟΣ»: Στην απόλυση του αρχιμάγειρα Αντώνη Πετρόπουλου, προχώρησε η διεύθυνση του ξενοδοχείου «Ηριδανός», στην οδό Πειραιώς, ιδιοκτησίας της τεχνικής εταιρείας «Ξυδιά Τεχνική ΑΕ», αφού πρώτα τον εκβίασε να αποδεχτεί μείωση του μισθού του, προκειμένου να παραμείνει στη δουλειά. Ο εργαζόμενος -δούλευε στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο από τον περασμένο Μάη - δεν αποδέχτηκε τη μείωση του μισθού και κατέφυγε στο Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού, Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικής. Λίγες μέρες αργότερα η εργοδοσία τον απέλυσε. Το κλαδικό συνδικάτο δηλώνει ότι άμεσα θα προχωρήσει σε δυναμική κινητοποίηση για την επαναπρόσληψή του.

ΜΕΤΡΟ: Το σύνολο των δεδουλευμένων που τους χρωστούσε η εργοδοσία κατάφεραν να πάρουν οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στο εργοτάξιο του Μετρό στο Νομισματοκοπείο, μετά από επίσχεση εργασίας στην οποία προχώρησαν έχοντας στο πλευρό τους το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

ΕΘΕΛ: Εκλογοαπολογιστική συνέλευση συγκαλούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ (αστικά λεωφορεία), με ταυτόχρονη στάση εργασίας από τις 10.30 π.μ. έως τις 4.30 μ.μ. Οι αρχαιρεσίες του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ έχουν οριστεί για τις 10 και 11 Μάρτη 2009, στο γήπεδο «Σπόρτιγκ».

ΟΛΠ: Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους για να μην παραδοθεί το ΣΕΜΠΟ του ΟΛΠ ΑΕ στην κινέζικη πολυεθνική Cosco, ανήγγειλαν χτες σε συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της ΟΜΥΕ και της Ενωσης Μόνιμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ. Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν σήμερα τις στάσεις εργασίας ανά βάρδια, ενώ από την ερχόμενη Τρίτη θα ξεκινήσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες που θα διαρκέσουν μέχρι και την Πέμπτη. Την πρώτη μέρα των απεργιών, την Τρίτη, προγραμματίζουν συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή. Τετράωρες στάσεις εργασίας σε κάθε βάρδια έκαναν χτες και συνεχίζουν σήμερα και οι εργαζόμενοι του ΟΛΘ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ