Πέμπτη 5 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
Σχέδια για μωρά «αλά καρτ» και κλώνους...

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΡΩΜΗ.-- Αρνητική αίσθηση προκαλούν διεθνώς τα σχέδια ή και οι πρακτικές εμπορευματοποίησης της Γενετικής με στόχο μία φαινομενική ευγονική. Τις τελευταίες μέρες, τα νερά της ειδησεογραφίας τάραξε η ανακοίνωση του Αμερικανού γενετιστή Δρ. Τζεφ Στάινμπεργκ, που διατηρεί γυναικολογικές κλινικές σε Νέα Υόρκη και Λος Αντζελες, πως το επόμενο εξάμηνο θα γεννηθούν τα πρώτα γενετικώς σχεδιασμένα μωρά με φαινότυπο (χρώμα δέρματος, μαλλιών, ματιών κ.λπ.), που θα έχει τα χαρακτηριστικά που επέλεξαν οι γονείς τους.

Ο Στάινμπεργκ παραδέχτηκε, σε δηλώσεις του σε αμερικανικά ΜΜΕ, πως η τεχνολογία που χρησιμοποιεί δεν είναι 100% ασφαλής, αλλά έχει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας σε ζευγάρια από τη Σκανδιναβία...

Το ίδιο διάστημα επανήλθε στη δημοσιότητα και ο Ιταλός αμφιλεγόμενος γυναικολόγος Σεβερίνο Αντινόρι, που ισχυρίστηκε ότι έχει ήδη δημιουργήσει σε χώρα της Ανατολικής Ευρώπης δύο αγόρια κι ένα κορίτσι, κλώνους, που σήμερα είναι 9 ετών.

Χωρίς να δίνει κάποια απόδειξη για τα λεγόμενά του, ο Αντινόρι, που είναι γνωστός και σαν «μαιευτήρας των γιαγιάδων», είπε πως χρησιμοποίησε για την κλωνοποίηση κύτταρα από τους τρεις πατέρες, καθότι αυτοί ήταν στείροι. Οπως διαβεβαίωσε, γονιμοποίησε τα ωάρια των μητέρων στο εργαστήριο, με βάση μία τεχνική, η οποία ονομάζεται «πυρηνική μεταβίβαση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ