Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΨΕΛΗ
Προσφυγή κατά της ίδρυσης γκαράζ

Προσφυγή στο ΣτΕ με την οποία ζητά να χαρακτηριστεί ως διατηρητέος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου το πάρκο Κυψέλης κατέθεσε ο συνταξιούχος σύμβουλος επικρατείας Σ. Χαραλαμπίδης. Στην προσφυγή του ο τέως δικαστικός λειτουργός αναφέρει ότι από το 1989 το πάρκο είχε χαρακτηριστεί χώρος κοινόχρηστου πρασίνου, αλλά η δημοτική αρχή του Ν. Κακλαμάνη «προσπαθεί να το μετατρέψει σε σταθμό αυτοκινήτων».

Ο τέως σύμβουλος επικρατείας αναφέρεται και στο ρόλο του ΥΠΕΧΩΔΕ και την πρωτοφανή ταχύτητα στο να εγκρίνει αντιπεριβαλλοντικές αποφάσεις. Ειδικότερα, σημειώνει ότι ο διευθυντής πολεοδομικού σχεδιασμού «έσπευσε με ταχύτητα μοναδική εις τα χρονικά της ελληνικής γραφειοκρατίας και δυσκινησίας», να απορρίψει την αίτησή του παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκκρεμείς δίκες για το θέμα αυτό. Και αυτό έγινε, αναφέρει η προσφυγή, για «να προσφερθεί στήριγμα εις τας πολλαπλώς μη νόμιμες ενέργειες της δημοτικής αρχής».

Σημειώνεται ότι ο προσφεύγων δικαστής με αίτησή του στο διευθυντή πολεοδομικού σχεδιασμού ζητούσε να χαρακτηριστεί το πάρκο ως διατηρητέος κοινόχρηστος χώρος πρασίνου. Ωστόσο, ο διευθυντής σε χρόνο ρεκόρ απέρριψε το αίτημα με την υπ' αριθμόν 19-2-2009 απόφασή του και μάλιστα με το αιτιολογικό ότι ο χώρος προορίζεται για στάθμευση! Τώρα στην προσφυγή του ζητά να ακυρωθεί η παραπάνω απόφαση του διευθυντή πολεοδομικού σχεδιασμού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ