Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Αμεση απάντηση στην τρομοκράτηση των μεταναστών εργατών

Συγκέντρωση και πορεία στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών

Στιγμιότυπο από την πορεία
Στιγμιότυπο από την πορεία
Με δυναμική κινητοποίηση και ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής απάντησαν στον ξυλοδαρμό του νεαρού Αφγανού οικοδόμου από αστυνομικούς εργαζόμενοι, νέοι και μετανάστες χτες το απόγευμα στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα. Απέναντι στην τρομοκράτηση και τις διώξεις κατά Ελλήνων και μεταναστών εργατών, η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να ορθώσουν ανάστημα και να φωνάξουν «Ελληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι», ενώ μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των μεταναστών της περιοχής στο κάλεσμα αυτό.

Τη στήριξη και την ταξική αλληλεγγύη του ΚΚΕ προς τους μετανάστες εργάτες εξέφρασε η βουλευτής του Κόμματος Λίλα Καφαντάρη, λέγοντας στους συγκεντρωμένους ότι οι εργάτες είναι αδέλφια απ' όπου κι αν κατάγονται, γιατί ο κοινός εχθρός τους είναι ο ιμπεριαλισμός και τα μονοπώλια. Λίγο νωρίτερα ο 20χρονος Αφγανός μιλώντας από την ντουντούκα στους συμπατριώτες του τους εξήγησε το περιστατικό και τόνισε ότι «μας φυλακίζουν, μας κυνηγούν, θέλουν να μας τρομοκρατήσουν, να φοβόμαστε περισσότερο. Να μη ρωτάμε, να μη βοηθάμε ο ένας τον άλλο, να μην είμαστε ενωμένοι».

Στη συνέχεια, οι συγκεντρωμένοι έκαναν πορεία στους δρόμους της περιοχής, πραγματοποιώντας παράλληλα μαζική εξόρμηση στα μαγαζιά και στους περαστικούς με την ανακοίνωση - καταγγελία της ΚΟΑ του ΚΚΕ. Τα συνθήματα διαδέχονταν το ένα το άλλο και κορυφώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα όπου οι διαδηλωτές φώναξαν: «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες».

Η πορεία κατέληξε ξανά στην πλατεία Αγ. Παντελεήμονα όπου και διαλύθηκε. Ανανεώνοντας το ραντεβού για τους νέους αγώνες που προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα, η ΚΟΑ του ΚΚΕ, απευθυνόμενη στους μετανάστες εργάτες, τόνισε: Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό σας, μπροστάρηδες και στήριγμα στους αγώνες σας και σας καλούμε να γραφτείτε στα συνδικάτα σας, να συμμετέχετε μαζικά στους αγώνες των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων και των κομμουνιστών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Χιλιάδες έδωσαν το «παρών» στο μεγάλο ταξικό - αγωνιστικό αντάμωμα (2022-07-26 00:00:00.0)
Δύο χρόνια με αναστολή στην επικεφαλής του τάγματος εφόδου (2018-09-27 00:00:00.0)
Ενημερωτικό δελτίο στις γλώσσες των προσφύγων (2013-01-15 00:00:00.0)
Αναβολή δίκης φασιστοειδών για επίθεση σε μετανάστες (2012-05-24 00:00:00.0)
Τσακίζουν τους μετανάστες (2009-03-06 00:00:00.0)
Καταγγελία για τον ξυλοδαρμό του μετανάστη (2009-03-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ