Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Πλούσια δράση για τη Μέρα της Γυναίκας

Πολύμορφες δραστηριότητες προγραμματίζει μπροστά στην Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας και οι κατά τόπους Σύλλογοί της, δίνοντας έμφαση σε ζητήματα που αφορούν τις εργαζόμενες και επιδιώκοντας να πλατύνει ο προβληματισμός και ο αγώνας ενάντια στα προβλήματα της γυναίκας των λαϊκών στρωμάτων και την πολιτική που τα δημιουργεί.

Στις 8 Μάρτη, στην Αθήνα, η Ομοσπονδία προγραμματίζει:

  • Το Σάββατο 7 Μάρτη, στις 10.45 π.μ., εξόρμηση στα εμπορικά καταστήματα της Ερμού, στο Σύνταγμα.
  • Την Κυριακή, 8 Μάρτη, αντιπροσωπεία της ΟΓΕ θα κάνει εξόρμηση στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και θα επισκεφτεί την συνδικαλίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα που συνεχίζει να νοσηλεύεται εκεί.
  • Την ίδια μέρα, η ΟΓΕ - σε συνεργασία με τη «New Star» -προσφέρει δωρεάν είσοδο στις γυναίκες που θέλουν να παρακολουθήσουν τις παρακάτω ταινίες στον κινηματογράφο «ΑΦΑΙΑ» (Δημοσθένους 96, Καλλιθέα): 5 μ.μ.: «Το αλάτι αυτής της θάλασσας» της Αν Μαρί Τζασίρ. 7 μ.μ.: «Ελα να δεις» του Ελεμ Κλίμοφ. 9.30 μ.μ.: «Η εαρινή σύναξις των αγροφυλάκων» του Δήμου Αβδελιώδη.
  • Τη Δευτέρα 9 Μάρτη, στις 10 π.μ., η ΟΓΕ θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο του «Κατσέλη».
Στην υπόλοιπη Ελλάδα

-- Σήμερα Παρασκευή, 6 Μάρτη, ο Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Νέας Σμύρνης διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η επίδραση του 20ού αιώνα στο γυναικείο κίνημα της Ελλάδας». Στην εκδήλωση, που θα γίνει στις 6.30 μ.μ. στα γραφεία του Συλλόγου (Σαράντα Εκκλησιών 61, τηλ. 6945.104217), θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Αννεκε Ιωαννάτου, η ιστορικός Δώρα Μόσχου και το μέλος της ΟΓΕ Κάλλια Παπαδοπούλου.

-- Η Ομάδα Γυναικών Σητείας της ΟΓΕ διοργανώνει εκδήλωση με θέμα «Η εργαζόμενη Γυναίκα του Σήμερα», την Κυριακή 8 Μάρτη, Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα γίνει στην ταβέρνα «Μόλος» (Μάν. Κοκκίνης) στις 6.30 το απόγευμα. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει ομιλία, προβολή ταινίας και μουσικό πρόγραμμα.

-- Η Ομάδα Γυναικών Λαμίας της ΟΓΕ μαζί με το ΠΑΜΕ Φθιώτιδας θα επισκεφθούν τη Μέρα της Γυναίκας καταστήματα της αγοράς και συνοικίες της πόλης. Στις 11.30 π.μ., θα βρίσκονται στον πεζόδρομο της Ρ. Φεραίου. Τη Δευτέρα 9 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: Ελαστικές εργασιακές σχέσεις, διευθέτηση - διαχωρισμός εργασιακού χρόνου, Εκθεση «Σέρκας» και οι επιπτώσεις τους στη γυναίκα και τη λαϊκή οικογένεια. Θα ακολουθήσει προβολή DVD από τη δράση της ΟΓΕ.

-- H Ομάδα Γυναικών Χαλκίδας της ΟΓΕ διοργανώνει την Τετάρτη 11 Μάρτη, στις 7 το απόγευμα, εκδήλωση - συζήτηση, τιμώντας τις πρωτοπόρες εργάτριες και την Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα της ΔΗΚΕΧ, στο παλιό δημαρχείο (Αβάντων 50).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ