Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ
Να πληρώσουν κυβέρνηση - κεφάλαιο για τα Ταμεία

Ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με το εφάπαξ και το επικουρικό στη Γενική Τράπεζα

Να καλύψουν τα ελλείμματα των ασφαλιστικών ταμείων εκείνοι που τα δημιούργησαν, οι τραπεζίτες και οι κυβερνήσεις τους, απαιτεί με ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Ν. Αττικής, με αφορμή τις εξελίξεις στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού της Γενικής Τράπεζας (ΤΑΠΓΤΕ), το οποίο οδηγείται στην κατάρρευση και αδυνατεί να καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις των 1.036 συνταξιούχων. Σήμερα Παρασκευή, στη 1 μ.μ. το Σωματείο θα πραγματοποιήσει για το θέμα παράσταση διαμαρτυρίας στην υπουργό Απασχόλησης.

Το Σωματείο σημειώνει τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ασφαλιστικά ταμεία εξαιτίας της αντιασφαλιστικής πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα σε συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Στην περίπτωση του ΤΑΠΓΤΕ, η πολιτική αυτή εκφράζεται:

  • Με την παράδοση της Γενικής Τράπεζας το 2004 (από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ) στη Societe Generale, η οποία στη συνέχεια, μέσα σε ένα κλίμα εντατικοποίησης της εργασίας και απαξίωσης των εργαζομένων, προχώρησε σε μείωση του προσωπικού με την «εθελούσια έξοδο» και επιβάρυνε παραπέρα το ΤΑΠΓΤΕ.
  • Με την αξιοποίηση των αντιασφαλιστικών ρυθμίσεων της κυβέρνησης της ΝΔ για τους νεοπροσλαμβανόμενους, με συνέπεια να χάσει το ΤΑΠΓΤΕ τις εισφορές τους.
  • Με το «τζογάρισμα» των αποθεματικών του ΤΑΠΓΤΕ με ευθύνη του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού που εφάρμοσε τις πολιτικές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

«Καμιά λύση διαχειριστικού τύπου, καμιά λογική του εφικτού δεν πρόκειται να αποβεί σε όφελός τους. Αντιθέτως, επιβεβαιώνεται πλήρως ότι οι πολιτικές του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ενωσης και των πολιτικών τους εκπροσώπων είναι σε βάρος των εργαζομένων, ότι είναι συνυπεύθυνες οι συνδικαλιστικές ηγεσίες και ο μόνος δρόμος είναι η αντεπίθεση» σημειώνει το Σωματείο και καλεί σε πάλη για:

  • Αμεση καταβολή των επικουρικών συντάξεων στους συνταξιούχους της Γενικής.
  • Να ισχύουν οι διατάξεις του καταστατικού του ΤΑΠΓΤΕ για όλους τους εργαζόμενους στη Γενική χωρίς διαχωρισμούς (πριν το 1993 ή μετά το 2005).
  • Να καταργηθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ