Παρασκευή 6 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Συγκέντρωση ενάντια στην τσιμεντοποίηση της παραλίας

Οχι στην ιδιωτικοποίηση και τσιμεντοποίηση της παραλιακής ζώνης της Αρετσούς είπαν σε μεγάλη συγκέντρωση στην οποία συμμετείχαν δημοτικό συμβούλιο, εκπρόσωποι δεκάδων φορέων και πολίτες της Καλαμαριάς. Η κινητοποίηση αυτή έγινε μετά τη γνωστοποίηση ότι έχει ανατεθεί από την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης μελέτη για την αξιοποίηση της μαρίνας του Δήμου Καλαμαριάς, που ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση.

Σημειώνεται ότι η παραλιακή ζώνη της Αρετσούς από την περιοχή του Μικρού Εμβόλου έως την περιοχή του «εξοχικού κέντρου Ρέμβη» αποτελούσε και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα σημεία του θαλάσσιου μετώπου του Δήμου Καλαμαριάς. Ο δημοτικός σύμβουλος Δαμιανός Παπαδόπουλος, επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Καλαμαριά», μιλώντας στη συγκέντρωση, τόνισε:

Τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ (νόμος Κασίμη) όσο και η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (μετατροπή του ΕΟΤ σε ΑΕ και μη κατάργηση του νόμου της ΝΔ) έχουν τεράστιες ευθύνες, διότι σκοπός τους είναι το κέρδος από τις μελλοντικές εγκαταστάσεις των ΕΤΑ.

Τεράστια είναι η ευθύνη της διοίκησης του δήμου που αγνόησε όλες τις προειδοποιήσεις και προτάσεις της παράταξής μας και των φορέων της περιοχής για αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης και αρκέστηκε σε ένα χαρτοπόλεμο με τα ΕΤΑ, καθώς επίσης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης η οποία συντάχθηκε με τις θέσεις και αποφάσεις της διοίκησης του δήμου.

Ο Δ. Παπαδόπουλος πρότεινε δυναμικές κινητοποιήσεις του δήμου, των φορέων και του λαού της Καλαμαριάς, με στόχο την πολιτική δέσμευση της κυβέρνησης ότι θα παραχωρηθεί στο Δήμο Καλαμαριάς όλο το παραλιακό μέτωπο του δήμου.

Στη συγκέντρωση αποφασίστηκε η δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής στην οποία θα μετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων. Ο Δ. Παπαδόπουλος δήλωσε ότι η παράταξη «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά» συμμετέχει στην επιτροπή υπό την επιφύλαξη ότι θα ακολουθηθούν δυναμικές μορφές πάλης και με σκοπό την κινητοποίηση όλου του λαού της Καλαμαριάς.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγώνας - διεκδίκηση η μόνη επιλογή για να μπουν σε προτεραιότητα οι λαϊκές ανάγκες (2023-01-24 00:00:00.0)
Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου προς όφελος τoυ λαού (2021-04-13 00:00:00.0)
Αγωνιστικές πρωτοβουλίες για τη μαρίνα και το Νοσοκομείο «Παναγία» (2021-02-09 00:00:00.0)
Φρένο στην τσιμεντοποίηση της παραλίας (2009-10-28 00:00:00.0)
Απέκλεισαν συμβολικά τη γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ» (2008-06-04 00:00:00.0)
«Οχι» στο ξεπούλημα της παραλίας (2005-09-21 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ