Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου προς όφελος τoυ λαού

Περιοδεία στην Καλαμαριά πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου κλιμάκιο του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον βουλευτή του Κόμματος, Γιάννη Δελή, για το ζήτημα της ανάπτυξης επιχειρηματικής δράσης σε ελεύθερους χώρους της περιοχής, όπως η μαρίνα Αρετσούς και το πρώην στρατόπεδο Κόδρα.

Το κλιμάκιο του ΚΚΕ - στο οποίο συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Αριστείδης Θάνος, Γραμματέας της ΤΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Χαβατζάς, μέλος της ΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας, και ο Βικέντιος Αντωνάκης, δημοτικός σύμβουλος Καλαμαριάς με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» - πραγματοποίησε συναντήσεις με συλλόγους και φορείς. Συγκεκριμένα, με τον Πολιτιστικό και Μορφωτικό Σύλλογο «Μπουμπουλίνα», το Σωματείο Επιχειρηματιών Καφέ - Μπαρ και Εστίασης Καλαμαριάς «Ακτίς» και τον Σύλλογο Κατιρλιωτών «Αγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος».

Η αντιπροσωπεία του Κόμματος ενημέρωσε τους φορείς για την κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ σχετικά με το ζήτημα της ιδιωτικοποίησης της μαρίνας Αρετσούς και τους προσκάλεσε στην εκδήλωση - συζήτηση του ΚΚΕ για το θέμα, στις 18 Απρίλη.

Από τις συζητήσεις με τους φορείς αναδείχθηκε η ανάγκη αξιοποίησης όλου του παραλιακού μετώπου σε όφελος των λαϊκών αναγκών και μαζικοποίησης του αγώνα που δίνουν φορείς, σωματεία, συνολικά ο λαός της περιοχής, μέσα από την πρωτοβουλία τους ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της μαρίνας.

Για τη στάση της δημοτικής αρχής και άλλων παρατάξεων, οι οποίες συμφωνούν με την ιδιωτικοποίηση «υπό όρους» που δήθεν θα διασφαλίσουν τα λαϊκά συμφέροντα, οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επισήμαναν ότι όλοι αυτοί αποδείχθηκαν οι καλύτεροι «ντίλερ» των επιχειρηματικών συμφερόντων και ότι προτάσεις όπως αυτές που ακούστηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, για τη διενέργεια «συμβουλευτικού τοπικού δημοψηφίσματος», σκοπό έχουν να αποσπάσουν τη συναίνεση του λαού της Καλαμαριάς, ο οποίος έχει εκφράσει την αντίθεσή του στην ιδιωτικοποίηση.

Οι ελεύθεροι χώροι, οι παραλίες, οι χώροι πρασίνου, τα πρώην στρατόπεδα πρέπει να γίνουν αποκλειστικά περιβαλλοντικοί - οικολογικοί χώροι πρασίνου και αναψυχής, ελεύθεροι για όλο το λαό, χωρίς καμία εμπορευματοποίηση των χρήσεών τους, με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, σημείωσε η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ.

Ο Γιάννης Δελής τόνισε ανάμεσα στα άλλα ότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο το δίλημμα «ήπια ιδιωτικοποίηση ή ιδιωτικοποίηση», και ότι το επόμενο διάστημα προέχει η κινητοποίηση του λαού της περιοχής, ώστε να αποφευχθεί η εμπορευματοποίηση, είτε με ιδιώτη είτε μέσω του κράτους και της Τοπικής Διοίκησης. «Πρέπει ο λαός να συνειδητοποιήσει ότι αποκλείεται η ελεύθερη πρόσβαση στο παραλιακό μέτωπο», είπε χαρακτηριστικά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ