Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Αγώνας για την υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα στο υπουργείο Εργασίας

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό και τα Εργασιακά, για την υπεράσπιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του κλάδου, οργανώνει σήμερα, Τρίτη 13 Απρίλη, στο υπουργείο Εργασίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας, στις 4 μ.μ.

Το Συνδικάτο καταγγέλλει ότι «με το νέο νομοσχέδιο θα πληρώνουμε για την Ασφάλισή μας ώστε να μπορεί το κράτος να χρηματοδοτεί με ευκολία τους εργοδότες και τα επιχειρηματικά τους σχέδια». Αναδεικνύει ότι «διαχρονικός πόθος των κατασκευαστικών ομίλων και των μεγαλοεργολάβων είναι να μην πληρώνουν φράγκο για την Ασφάλιση», «που ούτως ή άλλως από τον δικό μας ιδρώτα βγαίνει». Καλεί τους οικοδόμους να δυναμώσουν την οργάνωσή τους διεκδικώντας:

Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και διατάξεων, την άμεση επαναφορά του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 58, χορήγηση επιδόματος ανεργίας με προϋπόθεση τα 50 ένσημα και αύξησή του στα 600 ευρώ. Αναγνώριση όλου του χρόνου ανεργίας ως συντάξιμου, με ευθύνη της χρηματοδότησης από κράτος και εργοδοσία. Αναγνώριση και διανομή των «υπέρ αγνώστων» ενσήμων. Επαναφορά του αντικειμενικού συντελεστή ενσήμων στο 1,5 ανά τετραγωνικό μέτρο, ως πλαφόν για την προστασία των οικοδόμων από την κλοπή της Ασφάλισής τους. Στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών του κράτους και εντατικοποίηση των ελέγχων, για να διασφαλιστεί κάθε μέρα εργασίας και ένσημο, κατάργηση της εργατικής εισφοράς για την Υγεία, με ανάλογη χρηματοδότηση των Ταμείων από το κράτος και την εργοδοσία, καμία εξαίρεση από τη λίστα των ΒΑΕ για όλους τους εργαζόμενους του κλάδου, π.χ. γυψοσανιδάδες. Υπογραφή διακρατικών συμβάσεων, όπου δεν υπάρχουν, με αναγνώριση του χρόνου ασφάλισης για τους μετανάστες από και προς τις χώρες καταγωγής τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ