Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΚΟ
Ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις

Εξαθλίωση, αβεβαιότητα και εμπαιγμός από την κυβέρνηση και τον ειδικό εκκαθαριστή

Σε διαδικασία οργάνωσης και κλιμάκωσης του αγώνα τους βρίσκονται τα Σωματεία Εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, τα οποία την Πέμπτη 15 Απρίλη θα πραγματοποιήσουν συνεδρίαση του Συντονιστικού προκειμένου να πάρουν από κοινού αποφάσεις για τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης, που έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και την εταιρεία στην απαξίωση. Στις διεκδικήσεις των εργαζομένων περιλαμβάνονται το να επισκευαστούν οι εγκαταστάσεις και να μπει σε πλήρη λειτουργία το εργοστάσιο, καθώς και να δοθεί άμεσα έκτακτη οικονομική ενίσχυση στο ύψος ενός μισθού σε όλους τους εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή του το επιχειρησιακό Σωματείο της Λάρυμνας, το οποίο έχει πάρει ήδη απόφαση για 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση όταν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο, σημειώνει ότι στο «τσεκούρωμα» των αποδοχών των εργαζομένων που επέβαλε η κυβέρνηση, με την ένταξη της ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, έρχονται να προστεθούν επιπλέον απώλειες από την πρόθεση κυβέρνησης και ειδικού εκκαθαριστή να εφαρμόσουν όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο που έχει θεσπιστεί για τη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων την περίοδο της πανδημίας. Παραδείγματα είναι η μη καταβολή των προσαυξήσεων στους εργαζόμενους που μπήκαν σε καραντίνα και η 9ωρη εργασία για την αναπλήρωση των ωρών εργασίας που χάθηκαν.

«Οι εργαζόμενοι ζούμε στην οικονομική εξαθλίωση, στην αβεβαιότητα για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, της εργασίας μας, του μόχθου μας, και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις μεγάλες έκτακτες οικονομικές απαιτήσεις που επιβάλλει ο κορονoϊός», σημειώνει το Σωματείο στην ανακοίνωσή του. Και προσθέτει: «Η κυβέρνηση, με εκτελεστικό όργανο την ειδική διαχείριση που διόρισε, έχει εγκαταλείψει παντελώς τη ΛΑΡΚΟ. Σε μια περίοδο που οι τιμές του νικελίου μπορούν να κάνουν τη ΛΑΡΚΟ και κερδοφόρα, αυτή συνειδητά και καθημερινά απαξιώνεται. Αν δεν προχωρήσουν άμεσα επισκευές και επαναλειτουργία του εργοστασίου, αυτό θα σταματήσει από μόνο του, ενώ ο κίνδυνος για σοβαρά εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα, μέρα με τη μέρα μεγαλώνει».

Παράλληλα το Σωματείο τονίζει ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ειδικός εκκαθαριστής συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους και να μη δίνουν σαφείς απαντήσεις στο τι σχεδιάζουν για τη διασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

«Εχουν την ευθύνη για την κατάντια της ΛΑΡΚΟ, για την οικονομική μας χρεοκοπία. Δε θα τους αφήσουμε να μας εξοντώσουν. Με όπλο την ενότητα, τη συσπείρωση και την αλληλεγγύη, με παρακαταθήκη τις μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήσαμε μέσα σε αυτόν τον χρόνο, συνεχίζουμε», σημειώνεται στην ανακοίνωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ