Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΠΑΤΡΑΣ
Απεργία - απάντηση στο «εργασιακό γκέτο» εργοδοσίας και εργολάβων

Από την παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας
Από την παρέμβαση του Συνδικάτου Οικοδόμων Πάτρας
Απεργία έχει προκηρύξει για σήμερα Τρίτη το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Πάτρας για τους εργαζόμενους στη νεοανεγειρόμενη οικοδομή επί της παλαιάς οδού στο Ρίο Πατρών, όπου πρόκειται να στεγαστεί κατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ. Το Συνδικάτο καταγγέλλει το «εργασιακό γκέτο» που έχουν στήσει εργοδοσία και εργολάβοι, ενώ η απόφαση για απεργία επικυρώθηκε από τους ίδιους τους εργαζόμενους και τη συνέλευση που έκαναν στον χώρο εργασίας, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας από την πανδημία.

Το Σάββατο 10 Απρίλη το Συνδικάτο με παρέμβασή του σταμάτησε τις εργασίες που διενεργούνταν παράνομα στον χώρο, ενώ ανάλογη πρωτοβουλία είχε προηγηθεί την Κυριακή 28 Μάρτη. «Είναι η δεύτερη φορά που πιάνονται "με τη γίδα στην πλάτη" εργοδοσία και εργολάβοι στον συγκεκριμένο χώρο, να αναγκάζουν τους εργαζόμενους με τη βοήθεια των "επιστατών - χωροφυλάκων" να δουλεύουν κάτω από πίεση, παράνομα, δίχως τις απαραίτητες άδειες, ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς καμία προστασία απέναντι στην πανδημία, στα ατυχήματα, και ανασφάλιστοι, καταστρατηγώντας πενθήμερο και επτάωρο», καταγγέλλει το Συνδικάτο. Οπως εξηγεί, η εργοδοσία εφαρμόζει τις συγκεκριμένες μεθόδους «καθημερινά, 7 μέρες τη βδομάδα, από το πρωί μέχρι το βράδυ». Και ενώ ευθύνονται για τις παραπάνω συνθήκες, οι «επιστάτες - μηχανικοί» της εργοδοσίας «ζητάνε και τα ρέστα από πάνω, από το Συνδικάτο, για το σταμάτημα των παράνομων εργασιών, δίχως ωστόσο να απαντούν ποιοι καρπώνονται τα χρήματα των ενσήμων που δεν κολλιούνται!».

«Το πενθήμερο και το επτάωρο επιβλήθηκαν με σκληρούς αγώνες και δεν πρόκειται να τα παζαρέψουμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας», τονίζει το Συνδικάτο και καλεί τους εργαζόμενους «σαν μια γροθιά» να συμμετάσχουν και να περιφρουρήσουν τη σημερινή απεργία.

  • Σε 4ωρη στάση εργασίας (11 π.μ. έως 3 μ.μ.) και συγκέντρωση στις 12 μ. στην Περιφέρεια προχωρούν την Πέμπτη 15 Απρίλη οι εργαζόμενοι στο εργοτάξιο κατασκευής του νέου αερολιμένα στο Καστέλι της Κρήτης. Την κινητοποίηση έχει προκηρύξει το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου, μετά από συνέλευση με τους εργαζόμενους, οι οποίοι είναι απλήρωτοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ