Τρίτη 13 Απρίλη 2021
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΛΑΔΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Στις 22 Απρίλη η στάση εργασίας με κινητοποίηση στο υπουργείο Εργασίας

Μέρα κινητοποιήσεων οργανώνουν στις 22 Απρίλη τα κλαδικά σωματεία στο Εμπόριο που δραστηριοποιούνται στην Αττική, με συγκέντρωση στη 1 μ.μ. στο υπουργείο Εργασίας και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας έχει προκηρύξει στάση εργασίας (12 μ. έως 4 μ.μ.) για τη συγκεκριμένη μέρα.

Τις αγωνιστικές τους πρωτοβουλίες παρουσίασαν την περασμένη βδομάδα σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής και το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λαυρεωτικής. Εκπρόσωποι των σωματείων, εργαζόμενοι σε σούπερ μάρκετ και άλλους μεγάλους χώρους δουλειάς πήραν τον λόγο, μίλησαν για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν και απηύθυναν κάλεσμα αγώνα.

«Τα κέρδη τους, οι νεκροί μας», σημειώνει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων. «Στις συνθήκες της πανδημίας», όπως επισημαίνει, «φανερώθηκαν ακόμα πιο διακριτά οι διαχωριστικές γραμμές, οι δύο κόσμοι που αναμετρώνται! Από τη μία έχουμε τα κέρδη τους, την προστασία της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας και των επιχειρηματικών ομίλων και από την άλλη έχουμε τους νεκρούς, τα δικαιώματά μας, τη ζωή μας». Ετσι, την ίδια στιγμή που στο Εμπόριο «μετράμε νεκρούς συναδέλφους αλλά και δεκάδες ασθενείς σε νοσοκομεία και στα σπίτια τους», που αποκαλύπτεται «πως τα υγειονομικά πρωτόκολλα ήταν ένας απλός τίτλος και μόνο», η κυβέρνηση δρομολογεί τη διάλυση της ζωής, των μισθών, του εργάσιμου χρόνου.

«Δεν πάει άλλο! Τώρα παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας! Οργανωμένα, ταξικά, αγωνιστικά είναι ανάγκη και καθήκον μας να απαντήσουμε σε ό,τι μας γυρνάει σε μαύρες εποχές για τα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει κάθε φωνή που αγωνίζεται για τις σύγχρονες ανάγκες, που διεκδικεί ζωή και δουλειά με δικαιώματα», τονίζει ο Σύλλογος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ