Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Απέκλεισαν συμβολικά τη γαλακτοβιομηχανία «ΑΓΝΟ»

Εκδήλωση και στην Καλαμαριά για την παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης

Σε συμβολικό αποκλεισμό της γαλακτοβιομηχανίας «ΑΓΝΟ» προχώρησαν χτες δεκάδες μέλη, στελέχη και φίλοι του Κόμματος μετά από πρωτοβουλία της Αχτίδας Λαγκαδά της ΚΟΘ του ΚΚΕ, διαμαρτυρόμενοι για το σοβαρό περιβαλλοντικό πρόβλημα που δημιουργείται στην περιοχή της Κορώνειας.

Η εκδήλωση, που διήρκεσε περίπου τριάντα λεπτά, επιλέχτηκε να πραγματοποιηθεί στην «ΑΓΝΟ», σε μια εταιρεία η οποία μαζί με άλλες είκοσι τρεις βιομηχανίες και βιοτεχνίες, καθώς και τρεις δήμους της περιοχής ρυπαίνουν τη λίμνη Κορώνεια και κάνουν παράνομη υπεράντληση και υπερκατανάλωση νερού.

Στην ομιλία του ο Γιώργος Μπάρμπας, στέλεχος της Αχτίδας Λαγκαδά του ΚΚΕ, ανέδειξε τις διαχρονικές ευθύνες των γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, της Νομαρχίας και των Δήμων που βρίσκονται γύρω από τη λίμνη Κορώνεια. Οπως τόνισε, «το ΚΚΕ επανειλημμένα, με παρεμβάσεις του στη Βουλή και αλλού, έχει ζητήσει επείγοντα μέτρα για την επίλυση του προβλήματος της Κορώνειας».

«Σήμερα που έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, πρόσθεσε, καλούμε το λαό και τους μαζικούς φορείς του νομού, να καταδικάσουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και της Νομαρχίας, που οδήγησαν στο σημερινό κατάντημα, να κάνουν δική τους υπόθεση τη σωτηρία της Κορώνειας και την προστασία του περιβάλλοντος και να απαιτήσουν:

-- Αμεση αξιοποίηση των κονδυλίων που έχουν διατεθεί, για την πραγματοποίηση ολοκληρωμένων έργων για σωτηρία της λίμνης.

-- Να τεθεί τέρμα στην ασυδοσία και ασυλία των βιομηχανιών. Παραδειγματικές ποινές για τους παρανομούντες, αυστηρός έλεγχος για να σταματήσει η υπεράντληση νερού.

-- Ολοκληρωμένα εγγειοβελτιωτικά και αρδευτικά έργα.

-- Αμεσα μέτρα για να σταματήσει η ρύπανση της λίμνης από βιομηχανίες, βιοτεχνίες, δήμους.

-- Εργα για εκτροπή χειμάρρων, ώστε να καταλήγουν στη λίμνη.

-- Να γίνουν εργασίες εκβάθυνσης και καθαρισμού της λίμνης.

-- Να ολοκληρωθούν οι βιολογικοί καθαρισμοί των δήμων.

-- Καμιά αλλαγή στη χρήση γης».

Τέλος, ο Γιώργος Μπάρμπας κάλεσε το λαό της περιοχής να πάρει την υπόθεση της σωτηρίας της λίμνης στα χέρια του, παίρνοντας μαζικά μέρος στην εκδήλωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ, την Κυριακή 8 Ιούνη, 11.00 π.μ., στην ανθρώπινη αλυσίδα σωτηρίας της Κορώνειας, στην παραλία του Αγίου Βασιλείου.

Η εκδήλωση έγινε στα πλαίσια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει το τελευταίο διάστημα η ΚΟΘ του ΚΚΕ για το ζήτημα της δασοπροστασίας και γενικότερα της προστασίας του περιβάλλοντος σε μαζικό και πολιτικό επίπεδο στο Νομό της Θεσσαλονίκης.

Εκδήλωση στην Καλαμαριά

Εξάλλου στα ίδια πλαίσια χτες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στην Καλαμαριά με πρωτοβουλία της Πρωτοβουλίας Πολιτών και της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας εκδήλωση με θέμα: «Παραλιακή ζώνη της Θεσσαλονίκης: Αξιοποίηση σε όφελος των εργαζομένων, χωρίς επιχειρηματίες και εργολάβους».

Η παράκτια ζώνη του Δήμου Καλαμαριάς από το Καραμπουρνάκι έως τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Μίκρας και τη Σχολή Δικαστών αποτελεί περιοχή με ιδιαίτερο κάλλος.

«Πρόκειται για μια παραλιακή ζώνη αναξιοποίητη όλα αυτά τα χρόνια, με κατεύθυνση την απαξίωσή της, στις συνειδήσεις των επισκεπτών της και τελικό στόχο την οικοδόμησή της από τους ιδιώτες. Η ευθύνη ανήκει αποκλειστικά σε αυτούς που διοικούν το Δήμο Καλαμαριάς», υπογράμμισε στην ομιλία του ο Δαμιανός Παπαδόπουλος, δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά».

Τους συγκεντρωμένους χαιρέτισε και ο βουλευτής του ΚΚΕ και νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ Γιάννης Ζιώγας.

Οι ομιλητές δήλωσαν ότι προτάσσουν αδιαπραγμάτευτα:

-- Ολη η παραλιακή ζώνη να αποδοθεί στο Δήμο Καλαμαριάς.

-- Αποκλείουμε τη συμμετοχή ιδιωτικών κεφαλαίων στην αναβάθμισή της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ