Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΣΙΓΟΥΡΑ: «Επτά στους δέκα δημοσίους υπαλλήλους βρίσκονται χρεωμένοι με δόσεις, πιστωτικές κάρτες και δάνεια, όταν το αντίστοιχο ποσοστό στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα είναι 46%. Αυτό εξηγείται από το γεγονός ότι οι τράπεζες έχουν προσεγγίσει τους δημοσίους υπαλλήλους προσφέροντας χορηγήσεις καθώς έχουν το εχέγγυο του μόνιμου εισοδήματος (...) το 13% του πληθυσμού ασκεί πέραν της κύριας και άλλης μορφής απασχόληση. Μεταξύ αυτών 180.000 δημόσιοι υπάλληλοι, 255.000 εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα και 241.000 συνταξιούχοι» (τα στοιχεία στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).

ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ: «Ο καθένας γνωρίζει ότι είναι μικρός ο αριθμός των εταιριών που έχουν, λόγω της οικονομικής και άλλης ισχύος τους, τη δυνατότητα ν' αυξάνουν κατά βούληση τις τιμές, διαμορφώνοντας καρτέλ, τα οποία όχι απλώς ελέγχουν, αλλά καταδυναστεύουν την αγορά (...) ο καταναλωτής ξέρει πολύ καλά τι συμβαίνει. Γνωρίζει, από προσωπική εμπειρία, ότι οι εταιρίες που θησαυρίζουν με τις εξωφρενικές αυξήσεις τους επιχειρούν να κάνουν και δημόσιες σχέσεις στις πλάτες των καταναλωτών, περικόπτοντας ένα ελάχιστο ποσοστό των αυξήσεων που αυθαίρετα επέβαλαν και καθημερινά εισπράττουν» (από το κύριο άρθρο στο ΕΘΝΟΣ).

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΕΛΑΤΕΣ: «Η έκρηξη στις τιμές προκαλεί ήδη συνθήκες κοινωνικής έντασης σε ολόκληρη την Ευρώπη (...) περισσότερο από όλους ωστόσο πλήττονται τα νοικοκυριά των χαμηλόμισθων και των συνταξιούχων που καλούνται να αντιμετωπίσουν το δυσανάλογα αυξημένο κόστος ζωής πέρα και πάνω από τις αυξήσεις στα εισοδήματά τους (...) για χιλιάδες οικογένειες η έκρηξη των τιμών αποτελεί τη χαριστική βολή (...) χρειάζονται άμεσα και κυρίως αποτελεσματικά μέτρα. Και είναι ευθύνη όλων να πιέσουν την κυβέρνηση να ανταποκριθεί επιτέλους στις υποχρεώσεις της» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΒΑΛΒΙΔΑ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ: «Οι στατιστικές αλλά και οι έρευνες δείχνουν ότι βαθμιαία διαμορφώνεται μια ζώνη σκοτεινή και ανήλιαγη χωρίς προσδοκίες, αλλά με οργή περίσσια. Συνδυαζόμενες οι συνεχώς επιδεινούμενες οικονομικές συνθήκες με την κοινωνική δυναμική είναι ικανές να φέρουν γεγονότα ανεξέλεγκτα. Γι' αυτό χρειάζονται αναθεωρήσεις και αναπροσαρμογές στη ζώνη της οικονομικής πολιτικής. Το ταχύτερο, προτού είναι αργά για όλους» (ο Α. Καρακούσης στο ΒΗΜΑ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ