Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η αιτία στην κερδοφορία του κεφαλαίου

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΗ ΣΚΕΦΤΗΚΕ ...πολύ αυτήν την πρότασή του ο πρωθυπουργός για την «αντιμετώπιση της ακρίβειας»;

Το πρώτο μέτρο που ήρθε στο μυαλό του Κώστα Καραμανλή είναι - όπως είπε - «η βελτίωση του ανταγωνισμού». Εκεί είναι το μυστικό...

Τι σημαίνει αυτό, δηλαδή; Ακόμη πιο ανταγωνιστικές (δηλαδή ακόμη πιο ενισχυμένες και, φυσικά, λιγότερο φορολογούμενες) επιχειρήσεις.

Εν ολίγοις, ο ανταγωνισμός και επιχειρήσεις που αναζητούν εναγωνίως υπερκέρδη μάς έφεραν ως εδώ, άρα πρέπει να ...τις ταΐσουμε ακόμη περισσότερο.

Να είστε βέβαιοι, πάντως, πως τέτοιες σκέψεις, είτε εκπορεύονται από την ελληνική κυβέρνηση, είτε από την αξιωματική αντιπολίτευση, είτε από τις Βρυξέλλες, δεν οφείλονται στην ...έλλειψη φαντασίας.

Απλούστατα, όσο κι αν τους προβληματίζει η κατάσταση ένδειας που μας οδηγούν, δεν μπορούν να ξεφύγουν από το μονόδρομο που έχουν στο μυαλό τους. Αυτόν της κερδοφορίας των εταιρειών.

Ετσι, ό,τι κι αν γίνει, όπως κι αν πάνε τα πράγματα, όσο κι αν μεγαλώνουν τα προβλήματα, αυτοί εκεί θα προσπαθούν να το γυρίσουν.

Μόνο που η τάση τους αυτή ώρες - ώρες ξεπερνά και τα όρια της κοινής λογικής.

ΚΟΡΟΪΔΙΑ η αύξηση του «ενός ευρώ την ημέρα», που προβλέπεται στην εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης, δήλωσε ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ στη Βουλή, Σ. Κουτμερίδης.

Αδικο δεν έχει. Πώς γίνεται, όμως, να μη βρίσκει εξίσου «κοροϊδία» τη σύμβαση που υπέγραψε η ΓΣΕΕ (με πρωτεργάτη την ΠΑΣΚΕ) με το ίδιο ακριβώς ποσό;

Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: `Η οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν ενημερώνονται για το τι συμβαίνει ή, απλούστατα, και αυτοί μας κοροϊδεύουν.

Προφανώς, το δεύτερο γίνεται και είναι, φυσικά, αυταπόδεικτο, αν θυμηθεί κανείς ποιες ήταν οι εισοδηματικές πολιτικές επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ.


Γρηγοριάδης Κώστας

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κοροϊδία...(2022-04-22 00:00:00.0)
Ξανά χαράτσια ΟΣΔΕ(2009-05-07 00:00:00.0)
Ευαγγέλιό τους η «στρατηγική της Λισαβόνας»(2007-04-27 00:00:00.0)
Το άλλο με τον «ανταγωνισμό» το ξέρετε;(2006-09-15 00:00:00.0)
Τα "ατού" του πρωθυπουργού...(1996-09-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ