Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Ζήτημα πρώτης γραμμής το περιβάλλον

Πλατύ κάλεσμα αγώνα στους εργαζόμενους και πολύμορφες δραστηριότητες, αύριο, Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Μέρα για το Περιβάλλον, το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο απευθύνει πλατύ κάλεσμα στην εργατική τάξη, στους εργαζόμενους, να πάρουν την υπόθεση της προστασίας του περιβάλλοντος, της ίδιας τους της ζωής, στα χέρια τους. Να εντάξουν την πάλη για την προστασία του στην πάλη ενάντια στην εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική. Να απαιτήσουν μια άλλη πολιτική, που θα συγκρούεται με αυτή των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων, η οποία στηρίζει τις πολυεθνικές και τα μονοπώλια.

Αύριο, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς που οι συνθήκες εργασίας είναι άθλιες και εγκληματικές κατά της ίδιας της ζωής των εργατών. Σ' αυτήν την κατεύθυνση, καλεί τα συνδικάτα να αναπτύξουν πολύμορφες δραστηριότητες για την υπεράσπιση του περιβάλλοντος.

«Το περιβάλλον αναδεικνύεται ως πρώτης προτεραιότητας ζήτημα για την ποιότητα ζωής της εργατικής τάξης, όλου του λαού και επιβίωσης των μελλοντικών γενεών», σημειώνει στην ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ και συνεχίζει, τονίζοντας ανάμεσα σε άλλα:

«Το περιβάλλον βρίσκεται στο στόχαστρο των πολυεθνικών ως δεξαμενή αλόγιστης άντλησης πρώτων υλών, απόρριψης των αποβλήτων τους και ως ένας ακόμη κερδοφόρος τομέας, επενδύσεων γι' αυτές, με αποτέλεσμα να επιδεινώνονται τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη. Στη χώρα μας, η κατάσταση στο περιβάλλον και η ποιότητα ζωής των εργαζομένων συνεχώς επιδεινώνονται. Είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του πολυεθνικού και ντόπιου κεφαλαίου, που διαμορφώνεται στην ΕΕ με τη συμμετοχή της χώρας μας και εξειδικεύεται από τις δυνάμεις που υμνούν το Μάαστριχτ, την ΟΝΕ κ.ά. Από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ».

«Στα μεγάλα προβλήματα της ανεργίας, της συνεχούς υποβάθμισης του βιοτικού επιπέδου, στην καταπάτηση των εργατικών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, προστίθενται όλο και πιο οξυμένα τα περιβαλλοντικά ζητήματα», τονίζεται στην ανακοίνωση. «Το εργασιακό περιβάλλον, η υγιεινή και ασφάλεια της εργασίας, τα επαγγελματικά νοσήματα, για το κεφάλαιο είναι ζητήματα που παρεμποδίζουν την κερδοφορία του. Δάση, λιμάνια, ελεύθεροι χώροι, η γη γενικότερα αποτελεί διέξοδο στην κερδοφορία του κεφαλαίου», σημειώνει το ΠΑΜΕ και χτυπάει καμπανάκι κινδύνου και αγώνα, σημειώνοντας και τις ευθύνες των δυνάμεων που κυριαρχούν και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: «Η διαχείριση των απορριμμάτων δίνεται βορά στο μεγάλο κεφάλαιο και μεθοδεύεται η προώθηση καταστροφικών μεθόδων, όπως η καύση, με ευθύνη των οργάνων της ΤΑ, όπου κυρίαρχες είναι οι δυνάμεις που στηρίζουν το μονόδρομο της ΕΕ, δήμαρχοι και νομάρχες που στηρίχτηκαν από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, τον ΣΥΝ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κέρδη για τους επιχειρηματίες και υποβάθμιση για το περιβάλλον(2010-10-07 00:00:00.0)
Η καπιταλιστική ανάπτυξη καταστρέφει το περιβάλλον(2008-06-06 00:00:00.0)
Κύρια πηγή και αιτία οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι(2008-06-06 00:00:00.0)
Η ρίζα και η επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων ζητήματα βαθιά πολιτικά(2003-06-15 00:00:00.0)
Υποταγή και του περιβάλλοντος στις επιταγές του κεφαλαίου(2003-05-04 00:00:00.0)
Υπάρχει ελπίδα για το περιβάλλον(1996-06-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ