Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΕΔΚΕ
Παρέμβαση της ΔΑΣ για τον «Καποδίστρια 2»

Επιβεβαιώθηκε και χτες, στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, η διαπαραταξιακή συναίνεση των δυνάμεων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ) που τη διοικούν, στην επιχειρούμενη διοικητική διαίρεση της χώρας, μέσω της οποίας επιδιώκεται η αποτελεσματικότερη άσκηση της κυρίαρχης αντιλαϊκής πολιτικής.

Η μόνη παράταξη που έθιξε την πολιτική σημασία μιας τέτοιας μεταρρύθμισης και υπενθύμισε την αντίθεσή της, ήταν η «Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση» (ΔΑΣ), η οποία μέσω του εκπροσώπου της στο ΔΣ, δημοτικού συμβούλου Καρδίτσας, Χρ. Τέγου, επεσήμανε ότι με τον νέο «Καποδίστρια» επιδιώκεται η καλύτερη κρατική παρέμβαση πάνω στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, σε όφελος του μεγάλου κεφαλαίου. Ο Χρ. Τέγος υπενθύμισε και τα αποτελέσματα του πρώτου «Καποδίστρια», καθώς - όπως είπε - δεν αναίρεσε κοινωνικές ανισότητες, δεν έφερε καμία ανάπτυξη, αντίθετα μαζεύτηκε περισσότερο χρήμα σε λίγα χέρια. Διευκρίνισε δε ότι με τη φορολογική αποκέντρωση που ζητούν οι δυνάμεις στην ΚΕΔΚΕ, ο λαός θα κληθεί να πληρώσει νέα φορολογία και επανέλαβε το αίτημα της παράταξης για αύξηση της επιχορήγησης προς τους δήμους στο 8% του κρατικού προϋπολογισμού.

Το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ αποφάσισε μετά το συνέδριο 23 και 24 Ιούνη, να προχωρήσουν στη σύσταση μεικτής επιτροπής με το υπουργείο Εσωτερικών που θα καταλήξει σε προτάσεις για τα όρια των νέων δήμων. Η μεταρρύθμιση ζητούν να εφαρμοστεί από το 2011.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ