Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Αποφάσισαν συνέχιση του αγώνα

Από την πρόσφατη κατάληψη των κατοίκων στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Eurokinissi

Από την πρόσφατη κατάληψη των κατοίκων στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα κόντρα στη βία και τον αυταρχισμό, που συνοδεύει την πολιτική απελευθέρωσης του τομέα της ενέργειας, την πολιτική ιδιωτικοποιήσεων, είναι οι κάτοικοι της περιοχής Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου του Δήμου Ελλησπόντου Κοζάνης που πλήττονται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ ΑΕ και προχτές δέχτηκαν τη βάρβαρη επίθεση των ΜΑΤ.

Χτες το πρωί οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο Γιώργος Καζαντζίδης, ο Παρασκευάς Σεισμανίδης και ο Λάκης Πασχαλίδης που συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη διάρκεια της βίαιης επέμβασης των ΜΑΤ που έγινε με στόχο να σταματήσει η κατάληψη των ταινιοδρόμων μεταφοράς Τέφρας και Λιγνίτη του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Στο πλευρό τους, διαδηλώνοντας έξω από τα δικαστήρια, βρέθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενου λαού που απαιτούσαν να σταματήσουν οι διώξεις και η ποινικοποίηση του αγώνα τους.

Οι τρεις συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και της εξύβρισης. Ζήτησαν και πήραν 48ωρη προθεσμία για να απολογηθούν, οπότε θα οδηγηθούν και πάλι στα δικαστήρια την Παρασκευή.

Την ίδια μέρα προγραμματίζεται νέο συλλαλητήριο συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια της Κοζάνης.

Θυμίζουμε ότι άλλα 6 μέλη του «Συλλόγου για την Καταπολέμηση της Ανεργίας και την Ανάπτυξη της Περιοχής Αγίου Δημητρίου - Ρυακίου» που συνελήφθησαν στις 5 τα ξημερώματα της Δευτέρας στο χώρο της κατάληψης, παραπέμφθηκαν να δικαστούν σε τακτική δικάσιμο στις 23 Σεπτέμβρη.

Χτες το μεσημέρι μέσα από μαζική Γενική Συνέλευση οι κάτοικοι της περιοχής αποφάσισαν ότι θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα για προσλήψεις στη ΔΕΗ, για άμεση λήψη μέτρων προστασίας του περιβάλλοντος και παύση των διώξεων σε βάρος τους.

Αύριο Πέμπτη από τις 6.30 το πρωί θα προχωρήσουν σε κατάληψη της κεντρικής πύλης του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, και στη συνέχεια στις 12 το μεσημέρι στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Την επόμενη μέρα, Παρασκευή 6 Ιούνη, από τις 9 το πρωί θα διαδηλώνουν έξω από τα δικαστήρια της Κοζάνης όπου αναμένεται να δικαστούν οι τρεις συναγωνιστές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ