Τετάρτη 4 Ιούνη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα λόγια είναι περιττά

Καλεσμένος στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της ΝΕΤ ήταν προχτες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Αλαβάνος, και μεταξύ των πολλών ενδιαφερόντων που ειπώθηκαν εκεί, ξεχωρίζουμε και τον παρακάτω διάλογο:

Δημοσιογράφος: «Πείτε μου, εσείς λοιπόν είστε υπέρ της καθολικής ψηφοφορίας, το λέει το πρόγραμμά σας. Γιατί να μη συμμετάσχει κάποιος σ' ένα μέτρο το οποίο θεωρεί σωστό. Θα μου πείτε γενικότερα ο νόμος... Μάλιστα. Πείτε μου είστε υπέρ του ελέγχου, είστε υπέρ των προγραμμάτων, είστε υπέρ του σχεδιασμού, είστε υπέρ της αξιολόγησης...»;

Απάντηση Αλαβάνου: «Αυτή τη στιγμή, σας λέω η Ελλάδα έχει τη χειρότερη σχεδόν ανώτατη εκπαίδευση, τα χειρότερα χρηματοδοτούμενα προγράμματα, έχει ποσοστό του ΑΕΠ για την Παιδεία 3% και η Φινλανδία, από τα καλύτερα, έχει 9%. Αυτό είμαστε εμείς».

Δηλαδή, για ένα προς ένα τα σημεία του νόμου - πλαισίου και των αναδιαρθρώσεων, η απάντησή του ήταν... «άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε». Οταν δε ο δημοσιογράφος επέμεινε να τον ρωτάει για τα περί «αξιολόγησης», «σχεδιασμού» και «ελέγχου», ο Α. Αλαβάνος λέει «λέτε αυτή τη στιγμή γενικές αρχές τις οποίες εγώ προσυπογράφω»... Κάθε άλλο σχόλιο περιττεύει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ