Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ
Εγκαίνια και προσωπικό με ... μετατάξεις!

Η Δυτική Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη από μονάδες ΠΦΥ, που δε θα έχουν τα ίδια προβλήματα, όπως και τα νοσοκομεία, με την ελλιπή στελέχωση, την υποχρηματοδότηση και τις ανεπαρκείς υποδομές

Με προσωπικό που τοποθετείται με μετάταξη από άλλα νοσοκομεία - εξέλιξη που θα σημάνει την ακόμη μεγαλύτερη αποδυνάμωσή τους - θα λειτουργήσει τελικά το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου του Δήμου Ευόσμου, στη Θεσσαλονίκη, το οποίο εγκαινιάστηκε χθες από τον υπουργό Υγείας. Μάλιστα, προκρίνεται η στελέχωση με μετατάξεις, όταν ο υπουργός Υγείας υποστηρίζει πως με τις προσλήψεις 5.500 νοσηλευτών που έταξε δε θα υπάρξουν στο μέλλον προβλήματα ελλείψεων νοσηλευτών στις δημόσιες μονάδες Υγείας.

Το Κέντρο - που ανήκει στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» - θα ξεκινήσει πιλοτικά στις 16.3.2009 και σταδιακά θα φτάσει σε 127 άτομα προσωπικό. Ωστόσο, τα γεγονότα μέχρι τώρα δείχνουν ότι λίγη αξία μπορούν να έχουν αυτά τα χρονοδιαγράμματα και οι υποσχέσεις για πλήρη λειτουργία. Ο υπουργός δήλωνε πέρσι τον Απρίλη ότι το κέντρο θα ήταν πλήρως εξοπλισμένο και επανδρωμένο έως το Σεπτέμβρη του 2008.

Το αρχικό χρονοδιάγραμμα προέβλεπε ότι οι εργασίες κατασκευής του κέντρου θα ξεκινούσαν έως τις αρχές του 2004. Τελικά, η ανάθεση του έργου στον εργολάβο έγινε μόλις στις αρχές Σεπτέμβρη 2005. Ακόμη, ο Δημ. Αβραμόπουλος, θεμελιώνοντάς το στις 10 Οκτωβρίου 2006, είχε δηλώσει ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα εγκαινιαστεί και το δεύτερο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Φράγκων. Τίποτε, όμως, από τότε δεν έχει προχωρήσει.

Η Δυτική Θεσσαλονίκη σίγουρα έχει ανάγκη από μονάδες Πρώτων Βοηθειών και Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης. Εκτός όλων των άλλων, τα νοσοκομεία της πόλης βρίσκονται μακριά από την περιοχή και έκτακτα περιστατικά, όπως ασθενείς με έμφραγμα, εργατικά ατυχήματα, τραυματίες από τροχαία, αντιμετωπίζονται με μεγάλη καθυστέρηση, με δεδομένες και τις τεράστιες ελλείψεις του ΕΚΑΒ. Την ίδια ώρα, μητέρες με τα άρρωστα παιδιά τους, συνταξιούχοι που έχουν ασθενήσει, βιώνουν μιαν ατέλειωτη ταλαιπωρία, προκειμένου να φτάσουν σε ένα νοσοκομείο στο κέντρο, καθώς έντονο είναι το κυκλοφοριακό πρόβλημα στους δαιδαλώδεις δρόμους των δυτικών συνοικιών, ενώ στα εξωτερικά ιατρεία τούς περιμένει πολύωρη αναμονή. Ομως, η ζοφερή αυτή κατάσταση δεν αντιμετωπίζεται σίγουρα με κέντρα «Αστικού Τύπου», που θα έχουν τα ίδια προβλήματα όπως και τα νοσοκομεία, δηλαδή ελλιπή στελέχωση, υποχρηματοδότηση και ανεπαρκείς υποδομές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ