Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΑΣΑ
Να αλλάξει πορεία το Συνδικάτο

Σε ανατροπή των συσχετισμών καλεί η παράταξη, μπροστά στις εκλογές την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη

Στις κάλπες προσέρχονται την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη οι εργαζόμενοι της Εταιρείας Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ και την εκλογή αντιπροσώπων στα δευτεροβάθμια όργανα. Οι εκλογές γίνονται σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, καθώς και τα προβλήματα στο χώρο των αστικών συγκοινωνιών είναι εκρηκτικά. Αλλά και οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα στο σύνολό τους, δέχονται πολυμέτωπη επίθεση στα δικαιώματά τους. Ο αυταρχισμός και η καταστολή κλιμακώνονται, την ίδια στιγμή που τα βάρη της καπιταλιστικής κρίσης επιχειρείται να φορτωθούν στους εργαζόμενους.

Οπως επισημαίνει η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία (ΔΑΣ) - ΟΑΣΑ στην εκλογική της Διακήρυξη, πάνω από τρεις 10ετίες, κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων για μισθολογικές αυξήσεις αντιμετωπίστηκε από τις εκάστοτε κυβερνήσεις με το μόνιμο πρόσχημα ότι «δεν υπάρχουν λεφτά». Ωστόσο, με την πρόσφατη κρίση και την προσπάθεια σωτηρίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος, το «διαχρονικό αυτό παραμύθι» κατέρρευσε, καθώς αποδείχτηκε ότι λεφτά υπάρχουν και μάλιστα πολλά. Τόσο πολλά που η ΕΕ μπορεί να διαθέτει 2 τρισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη των τραπεζιτών!

Για να αποκρουστούν τα χειρότερα που έρχονται (ιδιωτικοποιήσεις, απολύσεις, επέκταση ωραρίου, κατάργηση ΣΣΕ, εργαζόμενοι δύο και τριών ταχυτήτων κλπ.) - υπογραμμίζει η ΔΑΣ - απαιτείται ξεσηκωμός όλων των εργαζομένων, κόντρα στις λογικές των υποταγμένων συνδικαλιστικών παρατάξεων ΔΑΚΕ - ΠΑΣΚΕ - «Ανεξάρτητων Δορυφόρων» τους, κόντρα στις συνδικαλιστικές πολιτικές της ηγεσίας της ΓΣΕΕ. Ταυτόχρονα, απαιτείται ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, απαιτείται αλλαγή των συσχετισμών, απαιτείται ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ.

«Σε αυτές τις εκλογές κρίνεται το αν θα συνεχιστεί μια πορεία συναίνεσης και συμβιβασμού των παρατάξεων της πλειοψηφίας του Συνδικάτου με τις βασικές επιλογές του κεφαλαίου για τις ανατροπές των εργασιακών σχέσεων, για την αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων ή θα τεθούν οι βάσεις για ενωτικό αγωνιστικό προσανατολισμό σε ταξική κατεύθυνση. Κρίνεται το αν με την ενίσχυση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων θα δοθεί απάντηση στην κυβέρνηση και γενικότερα στις δυνάμεις του κεφαλαίου», καταλήγει η Διακήρυξη της ΔΑΣ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στις 27 και 28 Νοέμβρη το Συνέδριο μετά από αλλεπάλληλες αναβολές (2021-11-26 00:00:00.0)
Σήμερα οι εκλογές στο Σωματείο Τεχνικών και Εργαζομένων ΟΑΣΑ - ΟΣΥ (2019-04-18 00:00:00.0)
Μόνη απάντηση η συστράτευση με το ταξικό κίνημα (2010-10-15 00:00:00.0)
Κάλεσμα αντίστασης προς τους εργαζόμενους (2008-08-01 00:00:00.0)
Σημαντική ενίσχυση της ΔΑΣ - ΑΣΚΕ (2000-03-09 00:00:00.0)
Ο Κώστας Μαρκέτης υποψήφιος δήμαρχος (1998-06-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ