Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ
Ο Κώστας Μαρκέτης υποψήφιος δήμαρχος

Ο Κώστας Μαρκέτης θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, που θα στηρίξει η "Δημοτική Αγωνιστική Συσπείρωση Μεταμόρφωσης" (ΔΑΣ) στις επόμενες εκλογές. Η υποψηφιότητά του και η διακήρυξη της Κίνησης παρουσιάστηκαν σε ανοιχτή συγκέντρωση της παράταξης στο δημαρχείο της Μεταμόρφωσης.

Ο υποψήφιος δήμαρχος της ΔΑΣ, παρουσιάζοντας τη διακήρυξη, τόνισε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση οδηγείται σε μια άκρως συντηρητική, αντιδραστική κατεύθυνση. "Χάνει τα βασικά της χαρακτηριστικά, σημείωσε ο Κ. Μαρκέτης, όπως τη δημοκρατικότητα, την αγωνιστικότητα. Αποξενώνεται όλο και περισσότερο από τους πολίτες, μετατρέπεται σε πιστό διαχειριστή της κεντρικής εξουσίας και φοροεισπράκτορα".

Ο επικεφαλής της ΔΑΣ αναφέρθηκε στις βασικές εξελίξεις που έχουν σημειωθεί τον τελευταίο καιρό στο χώρο της ΤΑ, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση περιόρισε τους οικονομικούς πόρους της Αυτοδιοίκησης, φτάνοντας την κρατική επιχορήγηση στο "εξευτελιστικό" 2% του κρατικού προϋπολογισμού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ψήφιση του νόμου "Καποδίστριας", που εισάγει την ανταγωνιστικότητα μεταξύ διαφόρων βαθμίδων της ΤΑ, προωθώντας στην πράξη την πολιτική της ΕΕ για πλήρη αποκοπή των δήμων από τους δημότες.

"Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε το δήμο σαν ένα οικιστικό σύνολο και μόνο. Για τη ΔΑΣ το κύριο είναι οι άνθρωποι, η ζωή και η δράση τους. Για μας το όποιο έργο, η όποια επιλογή κρίνεται κατά πόσο εξυπηρετεί και με ποια προτεραιότητα τα προβλήματα των πλατιών λαϊκών στρωμάτων", υπογράμμισε ο υποψήφιος δήμαρχος και συνέχισε: "Η ΔΑΣ απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που συμφωνούν ότι πρέπει να ανακοπεί ο αντιδραστικός κατήφορος που έχει οδηγηθεί η ΤΑ και να προχωρήσει σε μια άλλη ριζοσπαστική - προοδευτική κατεύθυνση".

Στη συνέχεια ο Κ. Μαρκέτης υπενθύμισε στους παρευρισκόμενους τους αγώνες των μελών της ΔΑΣ για να πείσουν τον νυν δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάγκη σύστασης διαπαραταξιακής επιτροπής και την παρέμβαση και συντονισμό του δήμου για την πορεία των έργων της Σταυρού - Ελευσίνας. "Η ΔΑΣ, τόνισε ο Κ. Μαρκέτης, ξεσκέπασε το ρόλο των "προγραμμάτων της ΕΕ", που ουσιαστικά δεν αφορούν έργα που έχει ανάγκη ο δήμος και οι κάτοικοι (βιβλιοθήκες, παιδικές χαρές), αλλά έργα που συντηρούν κυρίως το κύκλωμα που διαχειρίζεται αυτά τα χρήματα (μεσιτικά γραφεία προγραμμάτων της ΕΕ, διαμεσολαβητές, εργολάβοι)".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ