Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΤΑΥΡΟΥ
Εναλλακτικές προτάσεις για την Ολυμπιάδα

Δύο εναλλακτικές προτάσεις για τη χωροθέτηση στην περιοχή του Ταύρου του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου πινγκ - πονγκ, που σύμφωνα με το Φάκελο Διεκδίκησης της Ολυμπιάδας του 2004 θα κατασκευαστεί στο άλσος Βεϊκου, θα παρουσιάσει ο δήμαρχος Ταύρου, Παναγιώτης Βακαλόπουλος,την ερχόμενη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο.

Συγκεκριμένα, ο Δήμος Ταύρου προτείνει την περιοχή του Δημοτικού Γυμναστηρίου "Σπύρος Γιαλαμπίδης" έκτασης 38 στρεμμάτων ή την περιοχή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου στο Ρουφ, σε μια έκταση 70 στρεμμάτων.

Η έκταση του Δημοτικού Γυμναστηρίου στον Ελαιώνα είναι ενταγμένη στο σχέδιο πόλης και έχει χαρακτηριστεί χώρος "Αθλητικών Δραστηριοτήτων Υπερτοπικού Χαρακτήρα", ενώ έχει εγκριθεί και χρηματοδότηση 2,5 δισ. δραχμών από τα ευρωπαϊκά κονδύλια για έργα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η δημιουργία του Κέντρου πινγκ - πονγκ θα αποτελέσει τη μοναδική, ίσως, ευκαιρία για την υλοποίηση των οδικών αξόνων και των έργων υποδομής που προβλέπονται στο, εγκεκριμένο από το 1985, Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας.

Και για την έκταση, όμως, στο Ρουφ, που σήμερα καταλαμβάνουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο "Σαράφειο Κολυμβητήριο", το Κεντρικό Εργαστήριο Δημοσίων Εργων (ΚΕΔΕ) του ΥΠΕΧΩΔΕ και το στρατόπεδο του επιάτρου Αποστολίδη του ΥΠΕΘΑ προβλέπονται, από τη μελέτη Ανάπλασης της οδού Πειραιώς, κυρίως Αθλητικές Εγκαταστάσεις.

Και οι δύο χώροι γειτνιάζουν με τις γραμμές του ΟΣΕ, όπου προβλέπεται να λειτουργήσει ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται οι σταθμοί Ταύρου, Καλλιθέας και Πετραλώνων, με αποτέλεσμα να μπορεί εύκολα να γίνει σύνδεση με τον υπόψη αθλητικό χώρο, με Δημοτική Λεωφορειακή Γραμμή μίνι μπας. Παράλληλα, μπορούν να επεκταθούν και να συνδυαστούν με παρακείμενους εγκεκριμένους χώρους πρασίνου, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας ευρύτερος "Υπερτοπικός Χώρος Αθλησης και Αναψυχής".

Βασικό σκεπτικό του Δήμου Ταύρου αποτελεί το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις των Ολυμπιακών Αγώνων θα πρέπει να συντείνουν στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των περιοχών, που σήμερα αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Παράλληλα, θα πρέπει να σκοπεύουν και στη δημιουργία προϋποθέσεων αξιοποίησης και μετά το 2004, αφού το άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι - που σχεδιάζεται να γίνει το έργο - έχει κηρυχτεί αναδασωτέα περιοχή, με γνωμοδότηση της Διεύθυνσης Δασών της Νομαρχίας Αθηνών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πρώτα η συζήτηση των προσφυγών (2001-09-26 00:00:00.0)
Η πρόταση του Δήμου Ταύρου δίνει λύσεις! (1998-06-26 00:00:00.0)
20 χρόνια αγώνες, με πλούσια αποτελέσματα (1998-06-21 00:00:00.0)
Κάθε... γειτονιά και στάδιο (1997-09-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ