Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Κύκλωμα παράνομων αποφυλακίσεων

Κύκλωμα με τη συμμετοχή μεγαλοδικηγόρων, δικαστών και σωφρονιστικών υπαλλήλων δρούσε στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να διευκολύνει παράνομες αποφυλακίσεις και μεταγωγές κρατουμένων. Τα στοιχεία αυτά βγαίνουν από σχετικό πόρισμα που παρέδωσε ο αντεισαγγελέας εφετών Ανδρέας Μήτης στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Π. Ζαβολέα.Η έρευνα είχε διενεργηθεί μετά από εντολή της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Μετά από μακροχρόνια έρευνα του αντεισαγγελέα εφετών Α. Μήτη αποκαλύφτηκε συμμετοχή οκτώ μεγαλοδικηγόρων της Αθήνας και του Πειραιά στο παράνομο κύκλωμα, οι οποίοι έπαιρναν χρηματικά ποσά που κυμαίνονται από ένα μέχρι 4,5 εκατομμύρια δραχμές για ευνοϊκές μεταγωγές κρατουμένων, αντικαταστάσεις φυλάκισης υποδίκων κλπ.

Στο πόρισμα που αποτελείται από 30 σελίδες αναφέρεται και κρούσμα με ιατροδικαστή, ο οποίος πήρε 500.000 δραχμές για ψευδή βεβαίωση. Επίσης, σωφρονιστικός υπάλληλος με 300.000 δραχμές έκανε διευκολύνσεις σε κρατούμενο στη φυλακή. Τέλος, στο πόρισμα ο αντεισαγγελέας εφετών προτείνει να ασκηθεί ποινική δίωξη εναντίον όσων ενέχονται στο κύκλωμα, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες για απάτη και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ