Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΣΕ
Καθολική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Με την καθολική τους συμμετοχή στις χτεσινές στάσεις εργασίας 3 - 6 π.μ., 12 - 3 μ.μ. και 8 - 10 μ.μ. οι σιδηροδρομικοί εξέφρασαν την αγωνιστική τους διάθεση να αποκρούσουν τα κυβερνητικά σχέδια για το ξεπούλημα του ΟΣΕ και την ανατροπή των εργασιακών τους σχέσεων.

Οι στάσεις εργασίας που κήρυξε ομόφωνα το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), θα επαναληφθούν τις ίδιες ώρες, μεθαύριο Δευτέρα, την Τρίτη και θα κορυφωθούν με την 24ωρη πανσιδηροδρομική - πανελλαδική απεργία την Τετάρτη, με την οποία θα κλείσει ο πρώτος κύκλος των απεργιακών κινητοποιήσεων των σιδηροδρομικών, που άνοιξε την περασμένη Τετάρτη, με τις στάσεις εργασίας του προσωπικού αμαξοστοιχιών. Μεθαύριο Δευτέρα στις 12.30 μ.μ. οι σιδηροδρομικοί της Αθήνας έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση έξω από το κεντρικό κτίριο του ΟΣΕ, στην οδό Καρόλου.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη, μέρα της 24ωρης πανσιδηροδρομικής απεργίας, έχουν προγραμματιστεί απεργιακές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα.

Στο μεταξύ, η διοίκηση του ΟΣΕ στην προσπάθειά της να κερδίσει χρόνο και να καλμάρει προσωρινά τις αντιδράσεις των σιδηροδρομικών, ζητά νέο γύρο διαλόγου με την ΠΟΣ, χωρίς, ωστόσο να δεσμεύεται για τίποτα. Με έγγραφό της, πέντε αράδων όλο κι όλο, αναφέρει ότι η συζήτηση για το νέο Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΕΚΑΠ) μπορεί να συνεχιστεί στη βάση των παρατηρήσεων - προτάσεων της ΠΟΣ, ενώ τα ζητήματα που αφορούν το νέο Κανονισμό Ωρών Εργασίας Απασχόλησης Προσωπικού (ΚΩΕΑΠ), "μπορούν να συζητηθούν σε ευθετότερο χρόνο κάτω από το πρίσμα νέων προτάσεων που μπορεί να υποβληθούν". Επί της ουσίας δηλαδή, η διοίκηση του ΟΣΕ καλεί σε νέο γύρο διαλόγου την Ομοσπονδία, χωρίς την παραμικρή δέσμευση για τα εργασιακά, ενώ ούτε καν συζητά για το "επιχειρηματικό σχέδιο του ΟΣΕ".

Επισημαίνεται ότι με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ της ΠΟΣ έχει απορρίψει ως βάση συζήτησης τους νέους κανονισμούς εργασίας, τους οποίους χαρακτηρίζει "μνημείο αντεργατικής νοοτροπίας", αλλά και το "επιχειρηματικό σχέδιο του ΟΣΕ".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ