Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
24Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ
Με επιτυχία η προφεστιβαλική στην Τριανδρία

"Οχι στον αθλητισμό της βίας και της βιτρίνας", είπαν προχθές το βράδυ οι νέοι της Τριανδρίας που πήραν μέρος στην προφεστιβαλική εκδήλωση της ΚΝΕ με θέμα τον αθλητισμό, που έγινε σε μια περίοδο κατά την οποία βρίσκεται σε εξέλιξη το μουντιάλ και μια σειρά εξαγγελίες για μεγάλα έργα έχουν γίνει από την κυβέρνηση, ενόψει της Ολυμπιάδας του 2004. Μια εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από την ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή της νεολαίας.

Στην εκδήλωση μίλησε ο Σ. Αμαξόπουλος,στέλεχος της Οργάνωσης Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, ο οποίος, περιγράφοντας το τοπίο μέσα στο οποίο αναπτύσσεται σήμερα ο αθλητισμός ανέφερε: "Η οικονομία του καπιταλισμού και το μεγάλο κεφάλαιο, παράγουν αθλητισμό βιτρίνας. Πηγές αναπαραγωγής του οι παραγοντικοί μηχανισμοί, η συναλλαγή και το χρήμα. Σ' αυτές τις δυνατότητες στηρίζονται και με βάση αυτή τη φιλοσοφία φτιάχνουν και τους λίγους αθλητικούς χώρους. Επενδύουν ιδεολογικά και πολιτικά στη διαρκή αποχαύνωση, στην ατομική εκτόνωση, που είναι ακίνδυνη για το μεγάλο κεφάλαιο. Η εμπορευματοποίηση συνέχεια μεγαλώνει, ο αθλητής πουλιέται και αγοράζεται σαν ένα κομμάτι κρέας".

Παρουσιάζοντας την πρόταση της ΚΝΕ πρότεινε, σχεδιασμένη άθληση από τις κατώτερες βαθμίδες, οικονομική επιχορήγηση στην ΤΑ για τη δημιουργία υποδομής, ενίσχυση όλων των μαζικών φορέων, προβολή της ευγενικής άμιλλας, της αλληλεγγύης και φιλίας των λαών.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο υποψήφιος Δήμαρχος του συνδυασμού "Δημοκρατική Συνεργασία Πολιτών" Τριανδρίας Δημήτρης Ζαχαριάδης.Ανάμεσα στα άλλα ξεκαθάρισε πως ο αθλητισμός είναι δικαίωμα που πρέπει πιο αποφασιστικά να διεκδικήσουν οι φορείς του μαζικού κινήματος και φυσικά πρώτη απ' όλους η ίδια η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Τριανδρίας. Κλείνοντας, δεσμεύτηκε πως στους στόχους της νέας γενιάς η παράταξη θα βρίσκεται δίπλα της και κάλεσε τη νεολαία του Δήμου σε ρόλο σύμμαχου και συμπαραστάτη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ