Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μεθοδεύσεις υπονόμευσης του ΓΕΩΤΕΕ

Ανακοίνωση - καταγγελία της "Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γεωτεχνικών"

Μερίδα στελεχών της ΔΑΚΕ και όλα τα μέλη της ΠΑΣΚΕ που συμμετέχουν στη διοίκηση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και επιδιώκουν με νύχια και με δόντια να "ρίξουν" το όργανο αυτό στο τέλμα και στην αδράνεια καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή της, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γεωτεχνικών.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση οι παραπάνω έθεσαν θέμα μομφής κατά του υπάρχοντος προεδρείου, με σκοπό να το αδρανοποιήσουν: "Οι στόχοι τους συνίστανται στην ανατροπή της σημερινής σύνθεσης του προεδρείου, που είναι γνωστό πως συγκροτήθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβρη, ύστερα από έξι μήνες ατέρμονων συζητήσεων στο ΔΣ, με κύριο θέμα τη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου. Αυτή η σύνθεση αποδεικνύεται πλέον ότι για τα μισά μέλη της ΔΑΚΕ στο ΔΣ αποτέλεσε λύση προσωρινού συμβιβασμού, δίνοντας διέξοδο στο πρόβλημα του Προέδρου, έστω και με πρόσωπο εκτός των επιδιώξεών τους, μόνο όμως για μια ορισμένη περίοδο. Αυτός είναι ο λόγος που τώρα τα μέλη αυτά κίνησαν τέτοια διαδικασία, εφαρμόζοντας σ' όλο το διάστημα από τη συγκρότηση μέχρι σήμερα, τακτική ανοιχτής πολεμικής, επιδιώκοντας, ανάμεσα στα άλλα, και τη διεκδίκηση ξανά της θέσης του προέδρου. Στην εξυπηρέτηση αυτών των επιδιώξεων δεν έλειψε και η ανάλογη επιχειρηματολογία από πλευράς τους, περί της αναγκαιότητας του ΓΕΩΤΕΕ να έχει "πολιτισμένες" θέσεις, τα κείμενά του να μην έχουν "αντικυβερνητικό" και "αντι - ΕΟΚικό" χαρακτήρα κλπ., ζητήματα στα οποία όπως φαίνεται η εικόνα του σημερινού προεδρείου δεν τους ικανοποιούσε".

"Η επίθεση αυτή, όμως, συνεχίζει η ανακοίνωση, συνιστά και για τους εκπροσώπους της ΠΑΣΚΕ στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ, μια νέα ευκαιρία. Θεωρώντας, πως με την εξέλιξη αυτή δίνεται ξανά η δυνατότητα επαναφοράς της ίδιας κατάστασης εκφυλισμού, που υπήρχε επί 6 μήνες πριν τη συγκρότηση του σημερινού προεδρείου, αξιοποίησε τις αντιθέσεις μεταξύ των εκπροσώπων της ΔΑΚΕ, συνυπογράφοντας την ίδια πρόταση μομφής και με τα ίδια ακριβώς επιχειρήματα.

Ομως πιο εξευτελιστικό ήταν το γεγονός ότι, αμέσως πριν φέρουν τέτοιο ζήτημα στο ΔΣ, από κοινού εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ μαζί με τα μέλη της ΔΑΚΕ που συμφωνούν μαζί τους, φρόντισαν να λύσουν το πρόβλημα εκπροσώπησης του ΓΕΩΤΕΕ στο ΕΘΙΑΓΕ, αποφασίζοντας να αναδείξουν τον ίδιο όπως και σήμερα εκπρόσωπο(Ζούκατας), που εντελώς τυχαία συμβαίνει να είναι ένας εκ των διαφωνούντων με το προεδρείο μελών της ΔΑΚΕ. Δηλαδή, στο αποκορύφωμα της υποκρισίας και καταρρακώνοντας κάθε έννοια δημοκρατικής ευαισθησίας, δε διαπίστωσαν κανένα πρόβλημα στο να αποφασίσει το ΔΣ για εκπρόσωπό του στο ΕΘΙΑΓΕ αμέσως πριν την υποχρέωση, κατά τη γνώμη τους, της απαλλαγής του προεδρείου από τα καθήκοντά του.

Οι ευθύνες για την κατάσταση αυτή, για τους εμπνευστές και τους δημιουργούς της είναι πελώριες. Ο στόχος τους για χειραγώγηση του ΓΕΩΤΕΕ και μετατροπή του σε κυβερνητικό φερέφωνο δεν πρόκειται να εγκαταλειφθεί και δε θα διστάσουν να δημιουργούν συνεχώς και νέα προβλήματα, αν πρόκειται να το παρεμποδίσουν να αποτελέσει όργανο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των γεωτεχνικών. Για τους παραπάνω λόγους - καταλήγει η ανακοίνωση - χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ η μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα και συσπείρωση των ίδιων των μελών του για την αποτροπή των σχεδίων αυτών".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ