Σάββατο 20 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς γιατρούς οι απομακρυσμένες περιοχές

Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ για τα κενά στα αγροτικά ιατρεία

Με δύο Ερωτήσεις, προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονα,που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Απ. Τασούλας και Μ. Μπόσκου,αποκαλύπτουν τις κενές θέσεις γιατρών στα αγροτικά ιατρεία των απομακρυσμένων περιοχών. Η πρώτη Ερώτηση αφορά τις περιοχές Δροσοπηγή Κονίτσης, Κεράσοβο Πωγωνίου και Χουλιαράδες του Νομού Ιωαννίνων, ενώ η δεύτερη αναφέρεται στα ιατρεία Ασσου, Σινώπης, Αγιάς, Μουζακαίων, καθώς και σε δύο από τις θέσεις των αγροτικών γιατρών στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου στο Νομό Πρέβεζας. Και στις δύο Ερωτήσεις, οι βουλευτές του ΚΚΕ εκτιμούν ότι οι αγροτικοί γιατροί αποθαρρύνονται, εξαιτίας της περικοπής, από το κράτος, της προσαύξησης του μισθού των γιατρών στις άγονες περιοχές.Οσον αφορά την πρώτη Ερώτηση, οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρουν ότι παρόλο που τα τρία αυτά αγροτικά ιατρεία είχαν κατασκευαστεί με στόχο την περίθαλψη των κατοίκων δέκα συνολικά χωριών της γύρω περιοχής, κανένα από αυτά δε λειτουργεί λόγω έλλειψης γιατρών. Αυτό συμβαίνει, αφ' ενός, διότι τα τρία χωριά είναι απομακρυσμένα και, αφ' ετέρου, διότι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα συγκοινωνιακής εξυπηρέτησης, δεδομένου ότι το ΚΤΕΛ πραγματοποιεί ελάχιστα δρομολόγια (μια ή δύο φορές τη βδομάδα).

Με δεδομένο το σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι αυτών των περιοχών, οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας γιατί είναι κενά τα αγροτικά ιατρεία των χωριών Δροσοπηγής, Κερασόβου και Χουλιαράδων και τι μέτρα θα πάρει, ώστε να διοριστούν εκεί άμεσα αγροτικοί γιατροί. Τέλος, ερωτάται ο υπουργός αν θα επαναφέρει το κίνητρο της προσαύξησης του μισθού των αγροτικών ιατρών στα άγονα αγροτικά ιατρεία.

Στη δεύτερη Ερώτηση, οι βουλευτές Απ. Τασούλας και Μ. Μπόσκου τονίζουν ότι συνέπεια των κενών θέσεων είναι να καλύπτονται με δυσκολία οι ανάγκες περίθαλψης των κατοίκων.

Οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας: Γιατί είναι κενές οι θέσεις των αγροτικών γιατρών στα παραπάνω ιατρεία και στο Κέντρο Υγείας Καναλακίου; Τι μέτρα θα ληφθούν, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι κενές θέσεις; Θα επαναφέρει το κίνητρο της προσαύξησης του μισθού των αγροτικών γιατρών στις άγονες περιοχές;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ