Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΚΕ
Η πρόταση του Δήμου Ταύρου δίνει λύσεις!

Ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις εναλλακτικές προτάσεις του Δήμου Ταύρου, για τη χωροθέτηση του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου για το πινγκ πονγκ και τη ρυθμική γυμναστική, κατέθεσαν χτες οι βουλευτές του ΚΚΕ Μ. Κωστόπουλος και Μπ. Αγγουράκης.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τους υπουργούς Πολιτισμού, ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών - Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, πώς σκέφτονται να ερευνήσουν τις προτάσεις του δήμου και πότε οι αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων θα συνεργαστούν με τις αντίστοιχες του Δήμου Ταύρου, ώστε ολοκληρωμένα και επιστημονικώς τεκμηριωμένα να αναδειχτούν ως πραγματικά εναλλακτική λύση στη χωροθέτηση Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου για το πινγκ πονγκ και τη ρυθμική γυμναστική, με δεδομένο ότι ο ήδη προβλεπόμενος χώρος στο Δήμο Γαλατσίου, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το αθλητικό κέντρο, χωρητικότητας 6.000 θέσεων, έχει κηρυχτεί αναδασωτέος, είναι από τους λίγους πνεύμονες πρασίνου για την Αθήνα και είναι κορεσμένος από αθλητικές εγκαταστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η πρόταση του Δήμου Ταύρου δίνει δύο εναλλακτικές λύσεις σε αντίστοιχους χώρους. Ο πρώτος αφορά την ευρύτερη περιοχή του Δημοτικού Γυμναστηρίου Ταύρου, έκτασης 38 στρεμμάτων, ενταγμένη στο σχέδιο πόλης, όπου προβλέπεται η δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την περιοχή του Σαράφειου Κολυμβητηρίου στο Ρουφ, όπου σήμερα υπάρχουν αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Αθηναίων, που μπορούν να επεκταθούν προς το χώρο του Κέντρου Ερευνών Δημοσίων Εργων και του Στρατοπέδου "Αποστολίδη", συνολικής έκτασης 70 στρεμμάτων.

"Και οι δύο χώροι, επισημαίνεται στην Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ, ανταποκρίνονται πλήρως στις βασικές αρχές χωροθέτησης αθλητικών ολυμπιακών εγκαταστάσεων, εναρμονίζονται με τις βασικές κατευθύνσεις του εγκεκριμένου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Αθήνας, τους στρατηγικούς στόχους αναβάθμισης του Ελαιώνα, τις θεμελιώδεις αρχές των μελετών ανάπλασης και ανάδειξης της ταυτότητας της οδού Πειραιώς, τις μελέτες του ΟΣΕ για την κατασκευή προαστιακού σιδηροδρόμου Πειραιά - Αθήνα. Αναβαθμίζουν περιοχές της Νοτιοδυτικής Αθήνας, έχουν χαμηλό κόστος, βρίσκονται κοντά σε σταθμούς του μετρό και σε βασικούς άξονες οδικής κυκλοφορίας. Τέλος, τα τεχνικά χαρακτηριστικά των δύο εναλλακτικών προτάσεων περιέχουν όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές για ολυμπιακά αθλητικά έργα".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ