Παρασκευή 26 Ιούνη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΘΗΝΑΣ
Η ενεργοποίηση των πολιτών θα σώσει την Πεντέλη

Την οργανωμένη προσπάθεια οικοπεδοποίησης του δάσους από μεγαλοϊδιοκτήτες και οικοδομικούς συνεταιρισμούς, επισήμανε ο Αντώνης Ραλάτος, μέλος της ΝΑΣ, σε εκδήλωση της παράταξης

H οργανωμένη προσπάθεια αλλαγής της χρήσης γης του δάσους της Πεντέλης με στόχο την οικοπεδοποίησή του, από μεγαλοϊδιοκτήτες και τους 14 - 16 οικοδομικούς συνεταιρισμούς που λειτουργούν στην περιοχή, επισημάνθηκε στη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε προχθές στο πολιτιστικό κέντρο των Μελισσίων η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Αθήνας" και η "Δημοτική Αγωνιστική Κίνηση Μελισσίων", με θέμα την προστασία των ορεινών όγκων. Παράλληλα, τονίστηκε η αναγκαιότητα της ενεργοποίησης του πολίτη για την αποτροπή της νέας αυτής καταστροφής αλλά και για την ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση.

Την οργανωμένη προσπάθεια οικοπεδοποίησης του δάσους, επισήμανε στην ομιλία του το μέλος της ΝΑΣ και δασολόγος Αντ. Ραλλάτος και αναφέρθηκε στη μη επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος, τη μη οριστική εφαρμογή του δασικού κτηματολογίου για την Πεντέλη, την έλλειψη αποτελεσματικού αντιπυρικού σχεδιασμού, τη σταδιακή αποδάσωση που γίνεται, την ελλιπή αναδασωτική προσπάθεια που καταβάλλεται.

Παράλληλα, ο Αντ. Ραλλάτος αναφέρθηκε λεπτομερειακά στα κερδοσκοπικά σχέδια που αναπτύσσονται στην περιοχή και παρουσίασε την αντίληψη της ΝΑΣ που θέλει την Τοπική Αυτοδιοίκηση "εργαλείο" στην ανάπτυξη κινήματος για την προστασία και την οικολογική ανόρθωση του Πεντελικού. Τη θέλει φορέα παρέμβασης και για τα γενικότερα προβλήματα, αλλά και φορέα που θα εξασφαλίσει για συγκεκριμένους τομείς, τη θεσμική κατοχύρωση της παρέμβασής τους.

Τέλος, κάλεσε τους παρευρισκόμενους σε συστράτευση προκειμένου το Πεντελικό να ξαναγίνει αναπτυσσόμενο δασικό οικοσύστημα, ανοιχτό στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, και να μη θυσιαστεί στο βωμό των έργων της Ολυμπιάδας του 2004.

"Οι δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές του Οκτώβρη, τόνισε ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Αθήνας Θεοχάρης Παπαμάργαρης,είναι ένα προνομιακό επίπεδο αγώνα και δίνουν την ευκαιρία να δοθεί ένα πολιτικό μήνυμα που να εξαναγκάζει την κυβέρνηση σε αναστροφή της πολιτικής της. Η κυβέρνηση έχει σκοπό να ξεθεμελιώσει τις κατακτήσεις δεκαετιών, οι συγκυρίες είναι δύσκολες και οι πολίτες καλούνται να δώσουν την απάντησή τους. Η ΝΑΣ έχει θέσεις, αλλά το πόσο θα υλοποιηθούν εξαρτάται από το συσχετισμό των δυνάμεων που θα αναδείξουν οι επόμενες εκλογές".

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης Μελισσίων" Χρ. Φρεμεντίτης, δεσμεύτηκε ότι η Κίνηση θα συνεχίσει τον αγώνα της για τη σωτηρία όχι μόνο της Πεντέλης αλλά και την επίλυση όλων των άλλων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής και τόνισε: "Εμείς προσπαθήσαμε να αναδείξουμε το θέμα της Πεντέλης και με την παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο και έξω από αυτό. Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε βέβαια απόφαση αλλά έμεινε στα χαρτιά. Δεν ενημέρωσε τους πολίτες, δεν προσπάθησε να έχει τη συμπαράσταση με την ενεργό συμμετοχή του λαού των Μελισσίων. Εμείς δεσμευόμαστε ότι συνειδητά θα ακολουθήσουμε αυτή την πορεία".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο υποψήφιος δήμαρχος της "Δημοκρατικής Ενότητας Αμαρουσίου" Χρ. Μέντζος,η υποψήφια δήμαρχος της "Διεκδικητικής Δημοτικής Κίνησης Κηφισιάς" Μαιρήνη Στεφανίδη, ο υποψήφιος δήμαρχος Νέας Ερυθραίας της παράταξης "Ουράνιο Τόξο" Ηλίας Σφαντός,εκπρόσωποι Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ, του Συλλόγου Γυναικών Μελισσίων, του εξωραϊστικού Συλλόγου Αϊ - Γιώργης και των Επιτροπών Ειρήνης των γύρω περιοχών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ