Σάββατο 7 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ
Φτάνει πια η κοροϊδία!

Με απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας απαίτησαν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και αποκλειστικά δημόσιες - δωρεάν υπηρεσίες

Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από τη χτεσινή κινητοποίηση
«Οχι άλλη κοροϊδία, δημόσια και δωρεάν ψυχική υγεία» απαίτησαν χτες οι εργαζόμενοι στις κοινωνικές υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων με συγκέντρωσή τους στο υπουργείο Υγείας. Με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων στις Κοινωνικές Υπηρεσίες Ιδιωτικών Φορέων (ΣΕΚΥΙΦ), έγινε χτες 24ωρη απεργία κόντρα στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης, που εκχωρεί εργολαβικά τον τομέα της αποασυλοποίησης στους ιδιώτες, που με τη σειρά τους αυθαιρετούν σε βάρος των ψυχικά ασθενών και των εργαζομένων στις δομές.

Οπως κατάγγειλαν χτες οι εργαζόμενοι, οι εργοδότες, επικαλούμενοι τη μη επιχορήγηση από το υπουργείο Υγείας, μειώνουν τον αριθμό των ψυχικά ασθενών που μένουν στις δομές και κάνουν απολύσεις εργαζομένων. Ως τέτοιο παράδειγμα ανέφεραν τον Ξενώνα Εφήβων των Παιδικών Χωριών SOS, όπου έχουν μείνει τέσσερα, από τα οχτώ παιδιά. Επίσης έγιναν και πέντε απολύσεις, τις οποίες ο εργοδότης με εμφανίσεις σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης τις παρουσιάζει ως ...αποχωρήσεις.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την πληρωμή των δεδουλευμένων, που σε ορισμένες περιπτώσεις φτάνουν και τους έξι μήνες, συμβάσεις αορίστου χρόνου, προσλήψεις προσωπικού, ένταξη στη Συλλογική Σύμβαση της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας, ένταξη των ιδιωτικών δομών στο δημόσιο σύστημα Υγείας και κάλυψη των κοινωνικών αναγκών για δομές αποασυλοποίησης. Τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους εξέφρασαν η Μαρία Κεφαλληνού, εκ μέρους του ΠΑΜΕ, και ο Βασίλης Γκλεζάκος, πρόεδρος της ΟΣΝΙΕ. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι με τα συνθήματα «Απλήρωτη δουλιά απλήρωτη ζωή, αυτή είναι του υπουργείου η πολιτική» και «Είμαστε απλήρωτοι πάνω από έξι μήνες, σε λίγο θα μπούμε στο βιβλίο Γκίνες», ξεκίνησαν πορεία προς τη Βουλή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ