Πέμπτη 12 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Στον Νταν Φριντ, βοηθό υπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις, θα αναθέσει η κυβέρνηση του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα την αποστολή να πείσει άλλες χώρες να δεχτούν ορισμένους από τους κρατούμενους της φυλακής του Γκουαντάναμο.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Ο πρώην αντιπρόεδρος της ιρακινής κυβέρνησης Ταρέκ Αζίζ και ο «Χημικός Αλι» καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 15 ετών για το ρόλο τους στην εκτέλεση δεκάδων εμπόρων το 1992, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί ότι παραβίασαν τον κρατικό έλεγχο των τιμών.

ΜΠΕΛΦΑΣΤ.-- Χιλιάδες άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των εργατικών συνδικάτων και κατέβηκαν στους δρόμους της Βόρειας Ιρλανδίας για να διαμαρτυρηθούν σιωπηλά για τις επιθέσεις που αποδίδονται σε οργανώσεις που έχουν αποσχιστεί στο παρελθόν από τον IRA, με θύματα δύο στρατιώτες και έναν αστυνομικό.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.-- Ενοχος θα δηλώσει, σύμφωνα με τους δικηγόρους του, ο πρώην επικεφαλής του Nasdaq Μπέρναρτ Μάντοφ και για τα 11 αδικήματα που τον βαρύνουν και αντιμετωπίζει ποινές φυλάκισης που μπορεί να φτάσουν και τα 150 χρόνια. Οι δικηγόροι μάλιστα δήλωσαν ότι δε θα ζητήσει συμβιβασμό. Πάντως τα 50 δισεκατομμύρια που απέσπασε από την «πυραμίδα» που είχε στήσει παραμένουν άφαντα.

ΚΙΤΟ.-- Αυλαία έναρξης της προεκλογικής εκστρατείας στο Εκουαδόρ για τις γενικές εκλογές της 26ης Απρίλη, οι οποίες θα διεξαχθούν με βάση το νέο Σύνταγμα και θα εκλεγούν όλοι οι αιρετοί εκπρόσωποι από τους δημοτικούς συμβούλους έως και τον πρόεδρο.

ΣΑΝ ΣΑΛΒΑΔΟΡ.-- Την ενδεχόμενη νοθεία των εκλογών και κυρίως του αποτελέσματος των προεδρικών εκλογών της Κυριακής καταγγέλλει το Μέτωπο Φαραμπούντο Μαρτί (FMLN) καθώς υπάρχουν πολλά κρούσματα όπως αναφέρει «εισαγωγής» ψηφοφόρων με λεωφορεία, πολιτών από γειτονικές χώρες όπως τη Νικαράγουα, την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα.

ΚΙΕΒΟ.-- Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν χτες όταν άγνωστος έριξε χειροβομβίδα μέσα στο γραφείο της ουκρανικής Υγειονομικής Υπηρεσίας στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων. Ο δράστης κατάφερε να διαφύγει ενώ τα αίτια της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

ΚΑΜΠΕΡΑ - ΧΑΡΑΡΕ.-- Η Αυστραλία ανακοίνωσε χτες τη χορήγηση άμεσης οικονομικής βοήθειας ύψους 6,4 εκατ. δολαρίων για την αποκατάσταση των βασικών υπηρεσιών ύδρευσης, αποχέτευσης και υγείας στη Ζιμπάμπουε.

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.-- Οι κυβερνήσεις του ΝΑΤΟ ενέκριναν χτες την ανάπτυξη νέας αντιπειρατικής αποστολής στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας, που θα αποτελείται από επτά πλοία.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.-- Λουλούδια και στεφάνια στον τάφο του πρώην ηγέτη Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο Ποζάρεβατς άφησαν χτες εκατοντάδες Σέρβοι πολίτες, αποτίοντας έτσι φόρο τιμής για τα τρία χρόνια απ' το θάνατό του σε κελί των φυλακών του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία. Ο θάνατός του προκλήθηκε απ' τη χρόνια ανεπαρκή ιατροφαρμακευτική υποστήριξη που υπαγόρευσαν οι ηθικοί αυτουργοί της εξόντωσής του...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ