Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ
Οχι στον στημένο «κοινωνικό διάλογο»!

«Φιέστες προπαγάνδας» χαρακτηρίζει η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας τις «ενημερωτικές συγκεντρώσεις» που οργανώνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

«Φιέστες προπαγάνδας» χαρακτηρίζουν η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας και η Επιτροπή Αγώνα του νομού τις «ενημερωτικές συγκεντρώσεις» που οργανώνει, σε διάφορες περιοχές της χώρας, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του διαβόητου «κοινωνικού διαλόγου» και του περιβόητου «Συμβουλίου Αγροτικής Πολιτικής».

Σ' αυτές τις προπαγανδιστικές συγκεντρώσεις ο υπουργός Σ. Χατζηγάκης, υφυπουργοί του και άλλα στελέχη του υπουργείου ισχυρίζονται ότι οι αγρότες έχουν λαμβάνειν πακτωλό χρημάτων από την ΕΕ και προς τούτο μεριμνά η κυβέρνηση. Ταυτόχρονα, υποστηρίζουν ότι η προοπτική για τους αγρότες βρίσκεται στη λεγόμενη άλλη γεωργία, η οποία, ως γνωστόν, θα προωθεί την εκτροφή ...σαλιγκαριών, βατράχων, γαϊδουριών και αλόγων, ή την καλλιέργεια ...αρωματικών φυτών και άλλων συναφών προϊόντων.

Στην ίδια, βεβαίως, κατεύθυνση κινείται και η πρόταση για τη λεγόμενη πράσινη οικονομία που προβάλλεται, κυρίως, από το ΠΑΣΟΚ και άλλες δυνάμεις.

Αυτή την προοπτική - σημείωσαν σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου εκπρόσωποι της Ενωτικής Ομοσπονδίας και της Επιτροπής Αγώνα Καρδίτσας - την έχουν απορρίψει οι μικρομεσαίοι αγρότες, όπως φάνηκε και στην τελευταία μεγάλη κινητοποίησή τους, στην οποία πρόβαλαν αιτήματα που δίνουν άλλη προοπτική στην αγροτική οικονομία και δήλωσαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τους αγώνες για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Οσον αφορά στους ισχυρισμούς του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης ότι οι αγρότες θα πάρουν δισεκατομμύρια ευρώ από τις επιδοτήσεις, υπογράμμισαν ότι οι μικρομεσαίοι αγρότες θα πάρουν πολύ λιγότερα από αυτά που τους αναλογούν και δικαιούνται, σημειώνοντας ότι τα πολλά λεφτά τα καρπώνονται τα μονοπώλια, που πήραν, σχεδόν, τζάμπα τη σοδειά.

Απαντώντας στον Σ. Χατζηγάκη, που δηλώνει ότι η υπόσχεση της κυβέρνησης για τα 500 εκατομμύρια - που δόθηκε, βεβαίως, κάτω από την πίεση της μεγάλης αγροτικής κινητοποίησης και, επί της ουσίας, δεν είναι παρά λίγα ψίχουλα - αποδεικνύει το κυβερνητικό ενδιαφέρον για την αγροτιά, σημείωσαν: Δε μας κάνει εντύπωση το γεγονός ότι η κυβέρνηση δε λέει κουβέντα για τις επιδοτήσεις που δίνονται στους βιομήχανους, μέσω των «αναπτυξιακών νόμων», ούτε για τα 28 δισ. ευρώ που δόθηκαν, εν μια νυκτί, στις τράπεζες, ούτε για τα κέρδη των μεγάλων ομίλων στα τρόφιμα που αυξήθηκαν κατά 272%, αλλά λέει πολλά για τις επιδοτήσεις που δικαιούνται οι αγρότες, οι οποίοι απειλούνται άμεσα με ξεκλήρισμα, από την ΚΑΠ και, γενικότερα, την αντιαγροτική πολιτική της ΕΕ και των ελληνικών κυβερνήσεων.

Και οι εκπρόσωποι της ΕΟΑΣΚ κατέληξαν: Εμείς λέμε «όχι» στους στημένους «κοινωνικούς διαλόγους» και δηλώνουμε πως ο πραγματικός διάλογος έγινε και θα γίνεται με τους αγώνες μας και τα συγκεκριμένα αιτήματα που θέτουμε. Συνέχιση αυτών των αγώνων είναι και ο αγωνιστικός γιορτασμός του Κιλελέρ, με συλλαλητήριο, την Κυριακή, 15 του Μάρτη, στο οποίο καλούμε να συμμετάσχουν όλους τους μικρομεσαίους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ