Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΗΜΙΥΠΑΙΘΡΙΟΙ ΧΩΡΟΙ
Και χαράτσια και διαρκής ομηρία!

Και χαράτσια θα πληρώσουν και σε διαρκή ομηρία θα βρίσκονται οι 1,5 εκατομμύριο ιδιοκτήτες που από το 1985 και μετά αγόρασαν διαμερίσματα με υμιυπαίθριους χώρους που τους είχαν κλείσει παράνομα οι κατασκευαστές με σκοπό το μεγαλύτερο κέρδος!

Οπως ξεκαθάρισε χτες ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιάς δεν πρόκειται να γίνει νομιμοποίηση των χώρων αυτών, αλλά μια «τακτοποίηση»! Που σημαίνει ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να τακτοποιήσει το θέμα μόνο για εισπρακτικούς λόγους και για να κλείσει κάποιες από τις λεγόμενες μαύρες τρύπες του προϋπολογισμού, ενώ οι ιδιοκτήτες των κλειστών υμιυπαίθριων θα πληρώσουν κάποιο πρόστιμο και θα ζουν με τον κίνδυνο ότι κάποια στιγμή θα του ζητηθεί να πληρώσουν και άλλο...

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την είσπραξη των προστίμων εξετάζονται ήδη διάφορα σενάρια:

  • Σύμφωνα με ένα από αυτά το πρόστιμο θα ανέρχεται γύρω στα 100 με 150 ευρώ το τετραγωνικό. Με δεδομένο ότι η επιφάνεια του κλειστού υμιυπαίθριου χώρου σε κάθε διαμέρισμα κυμαίνεται από 10 έως 15 τετραγωνικά, κάθε ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει γύρω στα 1.000 με 2.000 ευρώ.
  • Σύμφωνα με ένα δεύτερο σενάριο ο κάθε ιδιοκτήτης θα πληρώσει ως πρόστιμο το 30% της αντικειμενικής αξίας του κλειστού ημιυπαίθριου χώρου. Για παράδειγμα, αν έχει αντικειμενική αξία 15.000 ευρώ, θα πληρώσει 5.000 ευρώ!

Η επιβάρυνση, όμως, δε σταματάει εδώ, καθώς ο κάθε ιδιοκτήτης θα κληθεί να πληρώσει και φόρο μεταβίβασης για τα συγκεκριμένα τετραγωνικά...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ