Παρασκευή 13 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Συνυπεύθυνοι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

Παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του Κόμματος στη Βουλή

Σκληρή κριτική στις αυταπάτες για την οικονομία που καλλιεργούν οι πολιτικές δυνάμεις του ευρωμονόδρομου άσκησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Αχιλλέας Κανταρτζής, με την τοποθέτησή του στο πλαίσιο της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας, που αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τετάρτη. Το νομοθέτημα αφορά κυρίως ρυθμίσεις για το χρηματιστήριο καθώς και θέματα φορολογίας.

Για τη στόχευση του νομοσχεδίου ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι η κυβέρνηση «επιχειρεί να ενισχύσει τη θέση των επιχειρηματικών ομίλων και με διευκολύνσεις στην ποντοπόρο ναυσιπλοΐα, στους ποντοπόρους εφοπλιστές, για την άντληση κεφαλαίων μέσα από το Χρηματιστήριο». Επίσης, τόνισε αναφορικά με το χρηματιστήριο, πως «οι θεσμοί του κεφαλαίου ούτε εκσυγχρονίζονται, ούτε μπορούν να αποκτήσουν κανόνες διαφάνειας».

Ο Αχ. Κανταρτζής γενικεύοντας την τοποθέτησή του, με αφορμή την πρόσφατη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ επισήμανε πως ζητούν «να σκληρύνει την πολιτική της η κυβέρνηση, ακολουθώντας μια σκληρή εισοδηματική πολιτική με αυξήσεις κάτω και από τον πληθωρισμό που θα συνοδεύεται και με την αύξηση των έμμεσων και άμεσων φόρων στις πλάτες των εργαζομένων» και την ίδια στιγμή να απαιτούν την «αφαίρεση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, βάζοντας στο στόχαστρο τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα».

Αναφερόμενος στη διαμάχη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «έχει να κάνει με το ποιος οδήγησε στη σημερινή κατάσταση. Η Νέα Δημοκρατία, χρεώνοντας το λογαριασμό στα δημόσια χρέη και στα ελλείμματα που άφησε το ΠΑΣΟΚ, το ΠΑΣΟΚ χρεώνοντας το λογαριασμό στην κακή διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας. Και τα δύο κόμματα, όμως, δε μιλούν για την ουσία των προβλημάτων, γιατί ακριβώς έχουν δεσμευτεί να υλοποιήσουν, να στηρίξουν όλα αυτά τα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα». Παράλληλα, ο Αχ. Κανταρτζής σχολίασε το ότι από «τα κόμματα της λεγόμενης "κεντροαριστεράς" προβάλλεται σαν στόχος η αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας». Συνέχισε, αναρωτώμενος ρητορικά «αλήθεια, ποιο ήταν το Σύμφωνο Σταθερότητας; Το Σύμφωνο Σταθερότητας δεν ήρθε για να σταθεροποιήσει την κατάσταση των εργαζομένων. Αλλη ήταν η επιδίωξη. Να σταθεροποιήσει τα κέρδη της πλουτοκρατίας, να σταθεροποιήσει όλα αυτά τα προνόμια και την ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου». Πρόσθεσε ότι «η περίφημη αλληλεγγύη της Ευρωπαϊκής Ενωσης αποδείχτηκε στην πράξη ότι ήταν αλληλεγγύη των καπιταλιστών στη ληστεία των λαϊκών εισοδημάτων».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος, αναφέρθηκε στην κριτική που άσκησε στο ΚΚΕ ο ΛΑ.Ο.Σ., κατηγορώντας το Κόμμα ότι δεν αποδέχεται την ενίσχυση των επιχειρηματιών στον τουρισμό. Ξεκαθάρισε πως «οι επιθέσεις απέναντι στο ΚΚΕ συμβαδίζουν με την αναπαραγωγή των γνωστών επιχειρημάτων των μεγαλοεπιχειρηματιών, των καπιταλιστών. Εμείς σε αυτού του είδους την αντιπαράθεση δεν πρόκειται να σας ακολουθήσουμε».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ