Κυριακή 15 Μάρτη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Ο αντικομμουνισμός, προμετωπίδα της ιμπεριαλιστικής επίθεσης στους λαούς

Επί το έργον η τσεχική προεδρία

Δεν παραιτείται απ' τις αντικομμουνιστικές στοχεύσεις του ο ευρωενωσιακός ιμπεριαλισμός, που επανέρχεται στην προσπάθεια να ξαναγραφτεί η Ιστορία στα δικά του μέτρα, να συκοφαντήσει το σοσιαλισμό - κομμουνισμό, θέλοντας να χτυπήσει την ευεργετική επίδραση της σοσιαλιστικής οικοδόμησης, των διδαγμάτων στο παρόν της ταξικής πάλης και κυρίως να υπονομεύσει τη σοσιαλιστική προοπτική που κερδίζει έδαφος στις συνειδήσεις λαών και κυρίως των νέων ανθρώπων. Αυτή τη φορά το αντικομμουνιστικό έργο ανέλαβε η παραπάνω από πρόθυμη για κάτι τέτοιο, γνωστών αντιδραστικών αντιλήψεων, τσεχική προεδρία της ΕΕ. Διοργανώνει λοιπόν, σε συνεργασία με το αντικομμουνιστικό συνονθύλευμα που συγκεντρώθηκε πέρυσι τον Ιούνη στην Πράγα και συνέταξε τη λεγόμενη Διακήρυξη της Πράγας (ο «Ρ» έχει δημοσιεύματα για το περιεχόμενό της από τις 4/6/2008 και μετά), στις 18 Μάρτη σε αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις Βρυξέλλες, ημερίδα με θέμα: «Ευρωπαϊκή συνείδηση και εγκλήματα του ολοκληρωτικού κομμουνισμού: 20 χρόνια μετά»!

Ομιλητές θα είναι γνωστοί και μη εξαιρετέοι αντικομμουνιστές, ενώ με την εκδήλωσή τους αυτή γιορτάζουν και τα 20χρονα από την «απελευθέρωση απ' τον κομμουνισμό», πανηγύρια που προφανώς και δε συμμερίζονται οι λαοί των χωρών που οικοδόμησαν σοσιαλισμό και υφίστανται σήμερα στο πετσί τους την καπιταλιστική παλινόρθωση.

Η τσεχική προεδρία διοργανώνει και διεθνή διάσκεψη με θέμα: «Αντίσταση και αντιπολίτευση στο κομμουνιστικό καθεστώς στην Τσεχοσλοβακία και την Κεντρική Ευρώπη» στις 15-16 Απρίλη στην Πράγα, στο πλαίσιο της οποίας θα... εκθέσουν όλες τις μεθόδους και τις δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν για την ανατροπή του σοσιαλισμού απ' το 1948 και μετά, στην Τσεχοσλοβακία.

ΚΚΕ: Το λαϊκό κίνημα να αντιδράσει στην αντικομμουνιστική υστερία

Για τις αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται εν μέσω καπιταλιστικής κρίσης και λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση, τονίζοντας πως πρόκειται για συνέχεια παρόμοιων, επικίνδυνων για τους λαούς παρεμβάσεων και επισημαίνοντας ως νέο και επικίνδυνο το στοιχείο της ολοένα και πιο άμεσης εμπλοκής της ΕΕ και των οργάνων της (Προεδρία, Συμβούλιο) στα αντικομμουνιστικά μέτρα.

«Οι παρεμβάσεις αυτές - τονίζεται - συμβαδίζουν με την ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και στοχεύουν στο να ξαναφέρουν στο προσκήνιο την προσπάθεια εξίσωσης του κομμουνισμού με το ναζισμό, να ξαναγράψουν την Ιστορία και να χειραγωγήσουν τις συνειδήσεις, κυρίως των νέων γενιών. Δεν προσβλέπουν μόνον στη συκοφαντία και στη διαγραφή της προσφοράς του σοσιαλισμού, του επαναστατικού κινήματος, προσβλέπουν στο μέλλον.

Από τη μια η ανιστόρητη αυτή προσπάθεια επιδιώκει την άσκηση ιδεολογικής και πολιτικής πίεσης στα ΚΚ που υποστηρίζουν τις αρχές της ταξικής πάλης και μάχονται τον ιμπεριαλισμό, με οδηγό την επιστημονική θεωρία του σοσιαλισμού - κομμουνισμού.

Από την άλλη οι εργαζόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν πως η επιδίωξη, που εκδηλώνεται μέσα στην ΕΕ (σε χώρες της οποίας ήδη έχουν τεθεί εκτός νόμου αρκετά ΚΚ), για την αναγόρευση του κομμουνισμού και της ταξικής πάλης σε έγκλημα, δεν έχει στόχο μόνο τους κομμουνιστές. Εχει την εργατική τάξη, τα άλλα λαϊκά στρώματα και τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα κι ελευθερίες. Προαναγγέλλει νέες επιθέσεις σε βάρος της σοσιαλιστικής Κούβας και των άλλων λαών που αντιστέκονται στον ιμπεριαλισμό».

Και η ανακοίνωση καταλήγει σημειώνοντας: «Θέλουν να χτυπήσουν την πρωτοπορία του λαϊκού κινήματος, που αναπτύσσεται ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια και στην προσπάθεια να μεταφέρουν τα βάρη της παγκόσμιας κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων. Θέλουν να χτυπήσουν την αμφισβήτηση του εκμεταλλευτικού τους συστήματος, την προοπτική μιας άλλης δίκαιης κοινωνίας, που εκφράζουν η ιδεολογία και οι αγώνες των κομμουνιστών. Με την αντικομμουνιστική υστερία, με το ψέμα και τις διώξεις, επιχειρούν να πλήξουν τις δυνάμεις της αντίστασης και της λαϊκής αντεπίθεσης.

Οι λαοί έχουν πληρώσει ακριβά τον αντικομμουνισμό και οι ενέργειες αυτές της προεδρίας της ΕΕ πρέπει να τύχουν δυναμικής αντίδρασης από το εργατικό, λαϊκό κίνημα και μπροστά στις ευρωεκλογές του Ιούνη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ