Σάββατο 28 Οχτώβρη 2000 - Κυριακή 29 Οχτώβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΑΤΖΕΝΤΑ
Ατζέντα Εκδηλώσεων
ATZENTA
Κυριακή
  • Εργο του Β.Παπασάικα
    Εργο του Β.Παπασάικα
    Μια άλλη πρόταση στο χώρο του θεάτρου για παιδιά, φιλοδοξεί η «Πολιτιστική Παρέμβαση» να αποτελέσει το ανέβασμα του έργου του Κάρλο Γκολντόνι «Υπηρέτης δύο αφεντάδων», στο θέατρο «Τζένη Καρέζη». Η πρεμιέρα έχει οριστεί για σήμερα. Η επίβλεψη της σκηνοθεσίας και η επιμέλεια παραγωγής είναι του Κώστα Καζάκου, η διασκευή, μετάφραση, επιμέλεια σκηνοθεσίας της Λίλιαν Δημητρακοπούλου, τα σκηνικά-κοστούμια της Κλέβες Χρυσικού, η μουσική του Δημήτρη Βαρελόπουλου, οι χορογραφίες της Καίη Χόλντεν, η διδασκαλία κομέντια ντελ άρτε της Δώρας Καραθανάση. Ερμηνεύουν: Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Γιάννης Γούνας, Κυριάκος Κατριβάνος, Ισμήνη Καλέση, Νίκος Νικολαΐδης, Ευγενία Κόλλια, Γιώτης Ταταρίδης, Εβίτα Παπασπύρου, Στάθης Γράψας.
  • Μία πρωτότυπη εικαστική έκθεση εγκαινιάζεται αύριο στην αίθουσα «ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ» (Ρίζου και Νικαίας 10). Πρόκειται για την ομαδική έκθεση ζωγραφικής με θέμα: «Προσκλήσεις γάμου». Παρουσιάζουν έργα τους οι: Γ. Βαρλάμος, Α. Βερούκας, Στ. Δασκαλάκης, Ο. Ζούνη, Ν. Κληρονόμος, Ε. Μελά, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλος, Φ. Μιχαηλίδη κ.ά.
Δευτέρα
  • «Χρωματικές αποδράσεις» είναι ο τίτλος της έκθεσης των έργων του Χέρμαν Μπλάουτ, που εγκαινιάζεται σήμερα (7.30 μ.μ.) στην γκαλερί «Αργώ» (Μέρλιν 8). Τα παρουσιαζόμενα 22 έργα αποτελούν την τελευταία ενότητα της δουλιάς του, η οποία ξεκίνησε πριν τρία χρόνια και αποτελεί εξέλιξη των κύκλων «Κριτική προσέγγιση ενός κόσμου που χάνεται» (1984) και «Ορίζοντες» (1998).
Τρίτη
  • «Οι κρυψώνες του φωτογράφου» ονομάζεται η έκθεση του Σ. Β. Σκοπελίτη που παρουσιάζεται στο χώρο τέχνης «24» (Σπευσίππου 38). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 18 του Νοέμβρη.
Τετάρτη
  • «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» από την «Πολιτιστική παρέμβαση» στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»
    «Υπηρέτης δύο αφεντάδων» από την «Πολιτιστική παρέμβαση» στο θέατρο «Τζένη Καρέζη»
    Μία ενδιαφέρουσα έκθεση γλυπτικής παρουσιάζεται αυτές τις μέρες στην γκαλερί «Χρυσόθεμις» (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι). Ο Βασίλης Παπασάικας εκθέτει την πρόσφατη γλυπτική του δημιουργία, έργα σε τερακότα και ορείχαλκο, στα οποία κυριαρχεί η ανθρώπινη μορφή. Μέχρι σήμερα ο καλλιτέχνης έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ατομικές, αλλά και ομαδικές εκθέσεις.
  • Σήμερα (7 μ.μ.) στην αίθουσα προβολών του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού (Πειραιώς 254), θα παρουσιαστεί το νέο βιβλίο της Κατερίνας Κορρέ - Ζωγράφου «Τα κεραμικά του Τσανάκ Καλέ 1670-1922» (έκδοση ΙΜΕ). Στο βιβλίο εξετάζονται το ιστορικό πλαίσιο, οι μαρτυρίες περιηγητών και τα γενικά χαρακτηριστικά της κεραμικής της περιοχής.
Πέμπτη
  • Στην Αίθουσα Φίλων της Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής η Καμεράτα και η Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής παρουσιάζουν «Τα ιερά τραγούδια του έρωτα» του Νίκου Μαμαγκάκη, σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρμαρινού. Τραγουδούν: Ελευθερία Αρβανιτάκη, Ευτυχία Γεράση, Σαβίνα Γιαννάτου, Ειρήνη Δερέμπεη, Μαίρη - Ελεν Νέζη, Σοφία Παπάζογλου, Δημήτρης Κοντογιάννης, Κωνσταντίνος Μαυρογένης, Μιχάλης Τζουγανάκης. Η μουσική διεύθυνση είναι του Μίλτου Λογιάδη.
  • «Για του έρωτα το φως μιλάω χρόνια...» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης που έχει σήμερα πρεμιέρα στη «Μέδουσα». Ο Κώστας Μακεδόνας και ο Δημήτρης Μπάσης εμφανίζονται επί σκηνής με την Ερωφίλη, τη Δέσποινα Ολυμπίου και το Δημήτρη Κρανιδιώτη. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα.
  • Πρεμιέρα στην «Πανσέληνο» με Ανδρεάτο - Αλκαίου
    Πρεμιέρα στην «Πανσέληνο» με Ανδρεάτο - Αλκαίου
    Από σήμερα μέχρι και την Κυριακή ο Σταύρος Λάντσιας θα εμφανιστεί στο «Αερικό» (Αγαθάρχου 4-6 Ψυρρή).
Παρασκευή
  • Πρεμιέρα στη «Χώρα Τεχνών» με το θέαμα τραγουδιών «Ολοι μαύρα και ένα πιάνο», μια ιδέα του Σταμάτη Κραουνάκη, που παρουσιάζει η ομάδα «Σπείρα - Σπείρα». Τα κοστούμια είναι της Δέσποινας Χειμώνα, η εικαστική υποστήριξη και κατασκευές του Βασίλη Λιακόπουλου και η μουσική διδασκαλία του Χρήστου Θεοδώρου. Ερμηνεύουν: Γιώργος Φανάρας, Δήμητρα Σταυροπούλου, Μαρία Σπυροπούλου, Χριστόφορος Βασματζόγλου, Χρήστος Κανελλόπουλος, Αννα Σοπιάδου, Εύη Συμεωνίδου κ.ά.
  • Πρεμιέρα και στη Λυρική Σκηνή με το «Αντρέα Σενιέ» του Ουμπέρτο Τζορντάνο, σε μουσική διεύθυνση Ηλία Βουδούρη, σκηνοθεσία, σκηνικά-κοστούμια Νίκου Πετρόπουλου. Τραγουδούν: Αλμπέρτο Κουπίντο, Δημήτρης Στεφάνου, Βαγγέλης Χατζησίμος, Μάρκο ντι Φελίτσε, Ανδρέας Κουλουμπής κ.ά.
  • Πρεμιέρα στην «Πανσέληνο» (Αδριανού 101, Πλάκα) για τον Γεράσιμο Ανδρεάτο και τη Λένα Αλκαίου. Μαζί τους ο Δημήτρης Λογαράς και η Νόνη Βουδούρη.
  • Σήμερα και αύριο ο Νίκος Ζιώγαλας εμφανίζεται «Δίπλα στο ποτάμι» (Λ. Κατσώνη 189, Αγ. Ανάργυροι).
  • Για τρίτη βδομάδα ο Χρίστος Τσιαμούλης στο «Καφεθέατρο» (Κοδριγκτώνος 2). Σήμερα και αύριο μαζί του ο Χρόνης Αηδονίδης.
  • Εργο του Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου
    Εργο του Κώστα Παπατριανταφυλλόπουλου
    Αρχίζει, σήμερα, το Γ΄ Συμπόσιο «Ο "Αλλος" στο Μεταπολεμικό ελληνικό έργο», που διοργανώνει η Πανελλήνια Πολιτιστική Κίνηση και είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Μίνου Βολανάκη (Αιόλου 9 και Πανδρόσου, 1ος όροφος).
Σάββατο
  • Ο Βασίλης Καζούλης στο «Μετρό» (Κάλβου και Γκύζη) για δύο τριήμερα (Παρασκευή - Σάββατο και Κυριακή).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ