Τρίτη 7 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟΣ: Διπλή επιτυχία σημείωσαν οι ταξικές δυνάμεις στην επιχείρηση «Αφοί Κωνσταντακάτου». Στις αρχαιρεσίες του επιχειρησιακού σωματείου ψήφισαν οι περισσότεροι εργαζόμενοι από κάθε άλλη φορά και αυξήθηκαν οι αντιπρόσωποι για το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Συγκεκριμένα, στις εκλογές ψήφισαν 120 εργαζόμενοι (το 2007 είχαν ψηφίσει 98) και εκλέχτηκαν δυο αντιπρόσωποι (από έναν), για πρώτη φορά, στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Εκλέχτηκε επίσης ένας αντιπρόσωπος για την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟ: Σε δύο ακόμα απολύσεις προχώρησε η εργοδοσία της «MULTI COLLECTION» («Μούλτι Κολέξιον») με άλλοθι την «κρίση», όπως καταγγέλλει το κλαδικό Σωματείο Εργαζομένων Χρηματοπιστωτικών και Συναφών Επιχειρήσεων Νομού Αττικής. Οι απολύσεις έγιναν μία μέρα μετά την πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 2 Απρίλη. Η μία απολυμένη είναι μητέρα με δύο παιδιά. Εξάλλου, το «λουκέτο» που επιβλήθηκε στην ασφαλιστική εταιρεία ΕΟΣ από την Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, την περασμένη βδομάδα, είχε ως αποτέλεσμα να πεταχτούν στο δρόμο οι περίπου 100 εργαζόμενοι.

ΛΟΓΙΣΤΕΣ: Συζήτηση με θέμα την οικονομική κρίση διοργανώνει αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., η Ενωση Λογιστών Αθήνας μαζί με την Επιτροπή Νέων Λογιστών, στα γραφεία της Ενωσης (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος).

«ΘΡΑΚΗ»: Σε ειδικό πρόγραμμα υπάγονται οι εργαζόμενοι απολυμένοι της κρεατοβιομηχανίας «ΘΡΑΚΗ ΑΕ» των οποίων η σύμβαση καταγγέλθηκε ή θα καταγγελθεί το διάστημα Σεπτέμβρης 2007 έως Δεκέμβρης 2010. Το μηνιαίο επίδομα των εργαζομένων θα ανέρχεται μέχρι το 80% του τελευταίου μισθού τους και όχι πάνω από τα 800 ευρώ, ενώ θα παραμείνουν ασφαλισμένοι στα Ταμεία τους μέχρι τη συνταξιοδότησή τους και όχι πάνω από 36 μήνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ