Τετάρτη 8 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
10 ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΜΕ

Σε μια εποχή που το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ) οι κυβερνήσεις τους συνεχίζουν να εξαπολύουν διαρκή και γενικευμένη επίθεση στο σύνολο των κατακτήσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Με τις πλειοψηφίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ όχι μόνο να μην οργανώνουν την αντίσταση και αντεπίθεση των εργαζομένων, αλλά να βάζουν πλάτη για να περάσουν τα ιδεολογήματα του κεφαλαίου με στόχο να περάσουν ανώδυνα τα αντεργατικά μέτρα, οδηγώντας το συνδικαλιστικό κίνημα στην ανυποληψία, την αναποτελεσματικότητα, την ηττοπάθεια και την ενσωμάτωση.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες πριν 10 χρόνια συγκροτήθηκε το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο στη βάση της υπαρκτής ανάγκης για την ανασυγκρότηση και αναζωογόνηση του συνδικαλιστικού εργατικού κινήματος, της ενδυνάμωσης της ταξικής ενότητας και του ταξικού προσανατολισμού του. Η ζωή επιβεβαίωσε την ανάγκη συγκρότησης και της δράσης του ΠΑΜΕ όλα αυτά τα χρόνια. Δώσαμε τη μάχη, κρατήσαμε ανοιχτό και διευρύναμε το μέτωπο της αγωνιστικής διεκδίκησης, το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Ζωντανέψαμε την ελπίδα και αναδείξαμε ξανά την ανάγκη της κατάργησης της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αναδεικνύοντας τις αιτίες και τους υπαίτιους για τη δημιουργία των προβλημάτων των εργαζομένων, δείχνοντας τη λύση και την προοπτική.

Με τις μάχες που δώσαμε, το περιεχόμενο, τις μορφές πάλης, διαμορφώσαμε νέους όρους στράτευσης και δράσης δίνοντας συνέχεια στις πιο αγωνιστικές παραδόσεις του εργατικού κινήματος. Σταθήκαμε με το ΠΑΜΕ κόντρα στο ρεύμα αναδεικνύοντας τη δύναμη και τη δυναμική της πάλης απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν, καθυστερώντας και δυσκολεύοντας την εφαρμογή και την έκταση σειράς αντεργατικών μέτρων (π.χ. εργασιακές σχέσεις, ασφαλιστικά, δημοκρατικά δικαιώματα) καταγράφοντας παράλληλα σημαντικές επιμέρους νίκες σε διάφορους κλάδους.

Καταγράφοντας μέχρι σήμερα μια σημαντική πορεία αγωνιστικής παρουσίας, καταξίωσης και αναντικατάστατου ρόλου και στην ταξική διεκδίκηση και στη συνείδηση των εργαζομένων. Το ΠΑΜΕ, αποτελεί κατάκτηση των εργαζομένων, σημείο αναφοράς αγωνιστικού προσανατολισμού και δράσης. Δράση μάλιστα που έχει ξεπεράσει τα όρια της χώρας μας. Τα πράγματα στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας μας θα ήταν πολύ χειρότερα αν δεν είχαμε τη δεκάχρονη παρουσία και τους αγώνες του ΠΑΜΕ. Αυτοί οι αγώνες έφεραν νέες δυνάμεις στην ταξική πάλη και μέσα απ' αυτή χιλιάδες εργαζόμενοι συσσώρευσαν εμπειρίες και γνώση.

Η 10χρονη πορεία του είναι που μας κάνει να λέμε σήμερα ότι μπορούμε με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δύναμη να οργανώσουμε την αποφασιστική αντίσταση, τη μαχητική διεκδίκηση της τάξης μας στη βάση του πλαισίου που προβάλλει το Μέτωπο. Για να μην πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι. Για να δυναμώσουμε τη μαζική συλλογική δράση. Συνεχίζουμε.


Γιώργος ΜΠΟΥΛΟΥΓΑΡΗΣ
Μέλος της ΕΓ του ΠΑΜΕ, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ