Πέμπτη 9 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
Τροπολογία - «σκούπα» για τη νομιμοποίηση καταλυμάτων

Να κλείσει συνολικά το θέμα των τουριστικών εγκαταστάσεων και των μονάδων που λειτουργούν χωρίς το Ειδικό Σήμα Λειτουργίας (ΕΣΛ) του ΕΟΤ επιχειρεί η κυβέρνηση με μια τροπολογία σκούπα που περιλαμβάνει από ρυθμίσεις νομιμοποίησης καταλυμάτων μέχρι διατάξεις για την επαγγελματική αναγνώριση των ξεναγών.

Στη σχετική τροπολογία που κατατέθηκε χτες στη Βουλή αναφέρεται ότι «επιχειρείται να επιλυθεί οριστικά το πρόβλημα της μη νόμιμης λειτουργίας σημαντικού αριθμού τουριστικών καταλυμάτων» τα οποία είτε δεν το πήραν ποτέ είτε δεν το ανανέωσαν, είτε γιατί το σήμα που τους έχει χορηγηθεί δεν καλύπτει το σύνολο της εγκατάστασης.

Αφορά, δηλαδή, και τις περιπτώσεις κατά τις οποίες μετά τη χορήγηση του πρώτου ΕΣΛ ο επιχειρηματίες προχώρησε σε επέκταση ή αλλαγή των πολεοδομικών σχεδίων χωρίς να πάρει νέο σήμα που να εγκρίνει την επέκταση. Στην πραγματικότητα, όπως είχε ανακοινωθεί το προηγούμενο διάστημα, η κυβέρνηση επιδιώκει να ξεμπερδεύει με αυτές τις «εκκρεμότητες». Σ' αυτό το πλαίσιο, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνονται μια σειρά από διατάξεις που διευκολύνουν τους επιχειρηματίες να υποβάλουν τη σχετική αίτηση, όπως για παράδειγμα η διάταξη που προβλέπει ότι μπορεί να γίνει αποδεκτό ένα προσωρινό διάρκειας 6 μηνών πιστοποιητικό πυρασφάλειας από την πυροσβεστική υπηρεσία, εφόσον υπάρχουν παραλείψεις που... θα πρέπει να αποκατασταθούν στη συνέχεια.

Η ίδια λογική διέπει και τις διατάξεις που αφορούν τη νομιμοποίηση κολυμβητικών δεξαμενών (πισίνες) για τις οποίες προβλέπονται μια σειρά από εξαιρέσεις από διάφορες υποχρεώσεις με προφανή στόχο να διευκολύνουν τη νομιμοποίησή τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ