Παρασκευή 17 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Στρώνουν το χαλί για τα χειρότερα

«Διαρθρωτικές αλλαγές», με πρόσχημα τα ελλείμματα και το κρατικό χρέος. Ενημερωτική συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών

Το «χαλί» για τα νέα αντιλαϊκά μέτρα στρώνει η κυβέρνηση στο πλαίσιο και του επικαιροποιημένου προγράμματος σταθερότητας, τη Στρατηγική της Λισαβόνας και των κατευθύνσεων από την ΕΕ. Στόχος τους η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου που παραμένει η σταθερά της εφαρμοζόμενης πολιτικής, της πολιτικής που παράγει τόσο τη μάζα των ελλειμμάτων του προϋπολογισμού όσο και την παραπέρα διόγκωση του κρατικού δανεισμού, το οποίο επίσης λυμαίνονται και θησαυρίζουν οι μερίδες της πλουτοκρατίας.

Ενδεικτικές για το «πού το πάνε» είναι και οι χτεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου μετά από «ενημερωτική συνάντηση» με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή. Ο κυβερνητικός παράγοντας, προλειαίνοντας το έδαφος, ισχυρίστηκε πως η κυβέρνηση δεν κρύβει τα προβλήματα «κάτω από το χαλί». Χωρίς περιστροφές, επικαλέστηκε τα προβλήματα, που όμως είναι γέννημα και θρέμμα της δικής τους πολιτικής: «Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μειώσει το έλλειμμα και το χρέος», δηλαδή να τρέξουν με αποφασιστικό βηματισμό τις «υποχρεώσεις» τους στην ΕΕ με πρόσθετα φοροεισπρακτικά και άλλα μέτρα σε βάρος των λαϊκών εισοδημάτων και την παραπέρα περικοπή ακόμη και στα εγκεκριμένα, από τους ίδιους, κονδύλια του προϋπολογισμού. Σύμφωνα με τον υπουργό, η «κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να κάνει και τις διαρθρωτικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη που θα στηρίζεται στις παραγωγικές επενδύσεις και στις εξαγωγές και όχι στα χρέη και τις καταναλωτικές δαπάνες». Πρόκειται δηλαδή για την ίδια ρότα διαχείρισης που ακολουθούν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Για ...κερασάκι στην τούρτα ο υπουργός Οικονομίας σερβίρισε τη ...φροντίδα της κυβέρνησης να «ενισχύσει τις κοινωνικά αδύναμες ομάδες, τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους». Πρόκειται δηλαδή για την πολιτική διαχείρισης ακραίας φτώχειας, πολιτική που όπως προκύπτει και από τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας κανένα απολύτως αντίκρυσμα δεν έχει επιφέρει στο φτωχό πληθυσμό.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανάπτυξη για το κεφάλαιο, με καρατόμηση μισθών και «ελαστική» απασχόληση(2016-06-26 00:00:00.0)
Κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δε «συναινεί» όσο ...χρειάζεται στις αναδιαρθρώσεις που θέλει το κεφάλαιο(2014-11-05 00:00:00.0)
Συντονίζουν την προπαγάνδα τους ...(2012-08-17 00:00:00.0)
Διαβουλεύονται τη διασφάλιση των τραπεζιτών(2012-02-16 00:00:00.0)
Κυβερνητικός τζόγος...(2010-07-24 00:00:00.0)
Διακηρύξεις πυγμής και αποφασιστικότητας...(2010-02-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ