Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Η διπροσωπία της ΑΥΓΗΣ

Οταν πριν από μήνες, στα γεγονότα του Δεκέμβρη 2008, ο «Ριζοσπάστης» δημοσίευσε το διήγημα «Το λάθος τηλεφώνημα ενός φονιά», η εφημερίδα ΑΥΓΗ και ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ χάλασαν τον κόσμο! Γιατί; Γιατί ο «Ριζοσπάστης» (έτσι έλεγαν), άρα και το ΚΚΕ, δίνουν γραμμή με ένα κείμενο που κατά την άποψη του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιβράβευε τον αστυνομικό δολοφόνο του 15χρονου μαθητή!! Ο «Ριζοσπάστης» απάντησε στην ΑΥΓΗ και στον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, όπως τους έπρεπε.

Αν σήμερα υπενθυμίζουμε τα τότε γεγονότα, είναι γιατί η ΑΥΓΗ (22/4/2009) δημοσίευσε ολοσέλιδη απάντηση - άρθρο του Γ. Κανναβού, με το οποίο ο συγγραφέας του ξετινάζει (έστω και στο μέτρο των ιδεολογικών ορίων του) τη θέση της ΑΥΓΗΣ και του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ για τους αστυνομικούς. Μεταξύ άλλων υπενθυμίζει ότι από τις γραμμές των χωροφυλάκων και των αστυνομικών, δεν βγήκαν μόνο θύτες, αλλά βγήκαν και ήρωες του ΚΚΕ, του ΕΑΜικού κινήματος και του ΔΣΕ. Γράφει κι άλλα ακόμα, με τα οποία μπορεί κανείς να συμφωνήσει και με πολλά να διαφωνήσει. Αλλά το θέμα μας δεν είναι αυτό το τελευταίο.

Το θέμα είναι ότι η ΑΥΓΗ, ενώ δημοσίευσε, όπως έχει κάθε δικαίωμα, ένα κείμενο αντίθετο με τις θέσεις της και με του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, θεωρεί ότι μόνο εκείνη έχει το συγκεκριμένο δικαίωμα. Αν ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύσει το Χ κείμενο, είναι για να δώσει γραμμή! Αν δεν το δημοσιεύσει, εκφράζει «σταλινισμό»!! Πρέπει, επίσης, ο «Ριζοσπάστης» να δημοσιεύει μόνο εκείνα που η ΑΥΓΗ θα τα ερμηνεύει όπως επιθυμεί... Αυτό έκανε και τότε με το διήγημα.

Τελικά ο οπορτουνισμός και οι καιροσκόποι του πιάνονται από πουθενά; Από πουθενά!...

Το θέμα επίσης είναι ότι η ΑΥΓΗ δεν θα καταλάβει τίποτα απ' αυτά, όπως και τίποτα από τα όσα σωστά έγραψε ένας άνθρωπος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ...


Α. Μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ