Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Φιλομονοπωλιακή η κοινή μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ

Παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στη συζήτηση για την έκθεση Busuttil

Τη φιλομονοπωλιακή μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ, καθώς και τα νέα αντιδραστικά μέτρα που προτείνονται σε βάρος των μεταναστών, κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του KKΕ Θανάσης Παφίλης με παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο. Συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής του KKΕ, αιτιολογώντας την αρνητική ψήφο του Κόμματος στη σχετική Εκθεση Busuttil, ανέφερε τα εξής:

«H Εκθεση σχετικά με την κοινή μεταναστευτική πολιτική εκτιμά θετικά τη φιλομονοπωλιακή μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τη συμβολή του Ευρωκοινοβουλίου σ' αυτή. Ταυτόχρονα, προτείνει τη λήψη μέτρων για το επόμενο διάστημα, σε βάρος των μεταναστών σε ακόμη πιο αντιδραστική κατεύθυνση.

Η Εκθεση, υιοθετεί τη βασική αρχή της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, ως εργαλείο για την εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς εργασίας, δηλαδή της κερδοφορίας των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Για το σκοπό αυτό, προκρίνει την εφαρμογή μιας πολιτικής "μαστίγιου και καρότου" απέναντι στους μετανάστες. Ετσι, από τη μια μεριά, χαιρετίζει το απαράδεκτο "Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο", ζητά την αναβάθμιση του FRONTEX, την ενίσχυση των μέτρων φακελώματος και καταστολής σε βάρος των μεταναστών που δεν είναι χρήσιμοι στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο.

Από την άλλη μεριά, επικροτεί την προσέλκυση και νομιμοποίηση μεταναστών "υψηλής ειδίκευσης", την κυκλική και προσωρινή μετανάστευση που έχει ανάγκη το κεφάλαιο και προτείνει μέτρα ένταξης των νόμιμων μεταναστών, ώστε να είναι άμεσα διαθέσιμοι στους εργοδότες τους.

Απάντηση σ' αυτή την αντιδραστική πολιτική μπορεί να είναι μόνο η ένταξη των μεταναστών στο ταξικό εργατικό κίνημα, η κοινή πάλη τους με τους ντόπιους εργάτες ενάντια στην αντιλαϊκή και αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και του κεφαλαίου, η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους και του πλούτου που παράγουν».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ