Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αντιστρέφουν προκλητικά την πραγματικότητα

Σε σχόλιο για τις ανακοινώσεις της υπουργού Απασχόλησης, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει: «Η κυβέρνηση επιμένει να αντιστρέφει πλήρως την πραγματικότητα. Συνεχίζει να παρουσιάζει την επιχορήγηση των μεγαλοεργοδοτών με 2,5 δισ. ευρώ ως επίδομα "απασχόλησης" για να έχουν πάμφθηνη εργασία, τη στιγμή που δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης και ανακούφισης των ανέργων.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να δεχτούν την κοινή επιλογή ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αντί να στηρίζονται οι άνεργοι να ενισχύονται οι μεγαλοεργοδότες. Πρέπει να απορρίψουν το δίλημμα που τους θέτουν: Ανεργία ή προσωρινή ελαστική και ανασφάλιστη εργασία με μισθό πείνας.

Να φορολογηθεί δραστικά το κεφάλαιο που ευθύνεται για την κρίση και να ενισχυθούν οι άνεργοι. Επίδομα ανεργίας 1.120 ευρώ χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλους τους ανέργους και για όσο διάστημα παραμένουν άνεργοι. Πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη των ίδιων και των οικογενειών τους. Πάγωμα των δανείων τους.

Για το δικαίωμά τους στη σταθερή εργασία με σύγχρονα δικαιώματα οι εργαζόμενοι πρέπει να συσπειρωθούν στη γραμμή της ανυπακοής και αντεπίθεσης στον "ευρωμονόδρομο". Να παλέψουν μαζί με τους αυτοαπασχολούμενους για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, της λαϊκής εξουσίας και οικονομίας, της κοινωνικοποίησης των μονοπωλίων, του κεντρικού σχεδιασμού με εργατικό και λαϊκό έλεγχο, τον μόνο που υπηρετεί τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ