Παρασκευή 24 Απρίλη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Απεργία σε στεριά και θάλασσα

Στους καταπέλτες των πλοίων που το ξημέρωμα της 1ης Μάη θα βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά επεκτείνεται η απεργία της Πρωτομαγιάς, με απόφαση των ταξικών ναυτεργατικών σωματείων, κόντρα στην προσπάθεια της πλειοψηφίας της ΠΝΟ να ξεμπερδεύει με μια τετράωρη τουφεκιά στον αέρα, την κορυφαία αγωνιστική μέρα για την εργατική τάξη.

ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, Πανελλήνια Ενωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών Ναυαγοσωστικών (ΠΕΠΡΝ) και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων - ΝΑΤ (ΠΕΣ - ΝΑΤ) καλούν τους τους ναυτεργάτες όλων των ειδικοτήτων να περιφρουρήσουν την απεργία στο λιμάνι του Πειραιά και να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στις 10.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή. Στην Αθήνα, η συγκέντρωση ορίστηκε για τις 10.30 π.μ. στην πλατεία Συντάγματος και στη Θεσσαλονίκη στις 10 στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Οι ταξικές δυνάμεις των ναυτεργατών, ανέλαβαν την ευθύνη της οργάνωσης και περιφρούρησης της Πρωτομαγιάτικης απεργίας στα καράβια στο πρώτο λιμάνι της χώρας, μετά την χτεσινή κατάπτυστη απόφαση της υποταγμένης πλειοψηφίας της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), να κηρύξει μία... 4ωρη στάση εργασίας, από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ