Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
Στην ... αναπτυγμένη Βρετανία

Αγορά σκυλοτροφής, αντικατάσταση λαμπτήρων φωτισμού, κηπουρικές εργασίες, καθαρισμοί πισίνων και φυσικά οι φόροι... είναι μερικά από τα βουλευτικά έξοδα των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος που φυσικά εκλήθησαν και τα πλήρωσαν οι Βρετανοί φορολογούμενοι. Και όλα αυτά διαρκούσης της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Από την άλλη πλευρά, οι βουλευτές και οι υπουργοί του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος έχουν σύμφωνα με τις μέχρι τώρα αποκαλύψεις ευρύτερη γκάμα. Ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν που λαμβάνει πλέον πρωθυπουργική αποζημίωση 194.250 λίρες, ζητά να του καταβληθούν 6.500 λίρες από τα έξοδα που δικαιολόγησε ως τμήμα του επιδόματός του στον αδερφό του Αντριου σε διάστημα 26 μηνών. Ο Μπράουν που ζήτησε δημόσια συγνώμη αιτιολόγησε ότι τα έξοδα αυτά αποτελούν το μερίδιό του στην πληρωμή της εργασίας ενός συνεργείου καθαριότητας στα σπίτια των δύο αδελφών.

Οσο για διάφορους υπουργούς και αξιωματούχος της κυβέρνησης που κερδίζουν 141.866 λίρες το χρόνο, εκμεταλλεύονται κάθε «παραθυράκι» που τους αφήνει ο νόμος... Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τζον Πρέσκοτ, πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, που πλήρωσε με δημόσιο χρήμα τη διπλή αλλαγή της λεκάνης στην τουαλέτα του σπιτιού του, ενώ ορισμένοι άλλοι έχουν χρεώσει στα βουλευτικά τους έξοδα μπισκότα, ταμπόν και γατοτροφές... Ομορφος καπιταλιστικός κόσμος...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ