Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
«ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ»
Πληθαίνουν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα... .

ΓΕΝΕΥΗ.-- Διπλασιάστηκαν μέσα στο Σαββατοκύριακο τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της «γρίπης των χοίρων» (ή γρίπη τύπου Α Η1Ν1) διεθνώς...

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της γρίπης ανέρχονται ήδη σε 4.700 (από 2.100 που ήταν την Παρασκευή....)σε 30 χώρες του κόσμου (στις οποίες συγκαταλέγονται πλέον η ηπειρωτική Κίνα, η Ιαπωνία και η Νορβηγία). Αυξημένος παρατηρείται και ο αριθμός των ανθρώπων που επιβεβαιωμένα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της νόσου. Οι νεκροί φθάνουν πλέον τους 61, εκ των οποίων οι 56 πέθαναν στο Μεξικό, οι τρεις στις ΗΠΑ, και από ένας σε Καναδά και Κόστα Ρίκα.

Στις ΗΠΑ παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, που έφθασαν χτες τα 2.254, ενώ το Σαββατοκύριακο σημειώθηκε ο τρίτος θάνατος εξαιτίας της ασθένειας με θύμα έναν τριαντάχρονο Αμερικανό στην Ουάσιγκτον. Η τρίτη, κατά σειρά, χώρα με αυξημένα κρούσματα είναι ο Καναδάς, όπου οι συνολικές περιπτώσεις επιβεβαιωμένης μετάδοσης της ασθένειας ξεπερνούν τις 280... Επιπλέον, στην Αλμπέρτα του Καναδά, αναφέρθηκε χτες ο σφαγιασμός περίπου 500 χοίρων, όταν εξακριβώθηκε πως έχουν προσβληθεί απο τη «νέα γρίπη». Πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ αναφέρουν πως η απόφαση σφαγής των ζώων προέκυψε μετά από συμφωνία του ιδιοκτήτη της φάρμας και αξιωματούχων της ομοσπονδιακής και της πολιτειακής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ