Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΚΙΣΤΑΝ - ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Προσφυγιά και θάνατος

Η σφαγή στο Πακιστάν συνεχίζεται με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών
Η σφαγή στο Πακιστάν συνεχίζεται με τις πλάτες των ιμπεριαλιστών
ΜΑΡΝΤΑΝ, ΚΑΜΠΟΥΛ.--

Διαστάσεις γενοκτονίας λαμβάνει ο εκτοπισμός του πακιστανικού λαού από την κοιλάδα Σουάτ, αλλά και τις περιοχές των φυλών, που βρίσκονται στο στόχαστρο των επιθέσεων του κυβερνητικού στρατού, καθώς εγκαταλείπουν τις εστίες τους κατά εκατοντάδες χιλιάδες. Οι δηλωμένοι πρόσφυγες των τελευταίων ημερών φτάνουν τους 360.600, ενώ ακόμα 500.000 είχαν εγκαταλείψει τις επικίνδυνες ζώνες νωρίτερα, με την κατάσταση στους προσφυγικούς καταυλισμούς να είναι απελπιστική. Υπόνοιες για σφαγή αμάχων και στο Πακιστάν, προκαλεί ο ισχυρισμός των κυβερνητικών στρατευμάτων, ότι κατά τη διάρκεια επιθέσεων τις τελευταίες τρεις μέρες, σκότωσαν περί τους «700 ισλαμιστές ενόπλους», γύρω από την κοιλάδα Σουάτ, σύμφωνα και με τις εντολές των ΗΠΑ περί «εξολόθρευσης των ανταρτών».

Οι ΗΠΑ χτες επιβράβευσαν τις «καλές υπηρεσίες» της κυβέρνησης του προέδρου Ασίφ Αλί Ζαρντάρι προς τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα με παροχή έκτακτης βοήθειας 4,9 εκατομμυρίων δολαρίων ως «βοήθειας για τους πρόσφυγες στο Πακιστάν».

Στο Αφγανιστάν, επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν σε επίθεση αυτοκτονίας, την Κυριακή, ενώ συνεχίζεται η υποκρισία σχετικά με το μακελειό στην επαρχία Φαράχ την περασμένη βδομάδα, όπου τουλάχιστον 150 άμαχοι σκοτώθηκαν σε αμερικανικές επιθέσεις. Οι κατοχικές δυνάμεις ολοκληρώνοντας την «έρευνα» που διεξήγαγαν για τις συνθήκες της σφαγής, κατέληξαν ότι υπεύθυνοι για τα γεγονότα ήταν οι Ταλιμπάν, που χρησιμοποίησαν τις στέγες των σπιτιών αμάχων για τις επιθέσεις τους...

Το πόρισμα της υποκρισίας ήρθε να συμπληρώσει η δήλωση του ΟΗΕ, σύμφωνα με την οποία «όποιος και να φέρει την ευθύνη για τις σημαντικές απώλειες της περασμένης βδομάδας πρέπει να λογοδοτήσει»...

Τέλος ερωτηματικά προκαλεί η μαζική δηλητηρίαση 61 μαθητριών λυκείου στην αφγανική επαρχία Παρβάν, που προκάλεσε και κάποιους θανάτους, με τις υποψίες να στρέφονται στους Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ