Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ-ΗΠΑ
Θύματα της πείνας εκατομμύρια παιδιά

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Αντιμέτωπα με το φάσμα της πείνας είναι πάνω από 12 εκατομμύρια παιδιά στις ΗΠΑ σύμφωνα με τη νέα έκθεση της οργάνωσης Feeding America που καλύπτει τη διετία 2005-2007, δηλαδή πριν ξεσπάσει η παγκόσμια καπιταλιστική κρίση. Πέντε εκατομμύρια εξ αυτών είναι κάτω των πέντε ετών, που σημαίνει ότι ένα στα έξι μωρά και νήπια υποσιτίζονται, σύμφωνα με την έκθεση.

Προφανώς η κυβέρνηση Ομπάμα μόνο σε επίπεδο ρητορικής ασχολείται με την πείνα που θερίζει τα νήπια και τα παιδιά. Εξάλλου ασχολείται με πολύ σοβαρά προβλήματα όπως τη διάσωση της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Στα 1,841 τρισ. δολάρια θα αναρριχηθεί κατά το τρέχον έτος το έλλειμμα του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού, ποσό κατά 89 δισ. δολ. αυξημένο σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνητικές προβλέψεις, λόγω της αδύναμης οικονομίας που σημαίνει μειωμένα κυβερνητικά έσοδα και μαζικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση του χρηματοπιστωτικού κλάδου, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Παράλληλα ο Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε και ριζικές μεταρρυθμίσεις του ανεπαρκούς ήδη συστήματος Υγείας με κύριους στόχους όπως τόνισε, να γίνει «αποτελεσματικό» και το κράτος να εξοικονομήσει «δαπάνες τρισεκατομμυρίων δολαρίων». Η μείωση του κόστους, κατά τις δηλώσεις Ομπάμα, θα επιτευχθεί μέσω βημάτων, όπως η απλούστευση της γραφειοκρατίας και η αλλαγή του τρόπου υπολογισμού του κόστους των υπηρεσιών των νοσοκομείων προς τους ασθενείς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ