Τρίτη 12 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΕΝΤΕ ΚΟΥΒΑΝΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
Ξεκίνησε χτες η 2η Διεθνής Συνάντηση Αλληλεγγύης

Τις εκδηλώσεις διοργανώνει η Ενωση Νέων Κομμουνιστών της Κούβας, στην Αβάνα

Με τη συμμετοχή περισσότερων από 45 οργανώσεων νεολαίας και άλλων μαζικών φορέων από όλες τις περιοχές του κόσμου ξεκίνησε χτες, στην Αβάνα, η 2η Διεθνής νεολαιίστικη Συνάντηση Αλληλεγγύης στους 5 Κουβανούς Πατριώτες, από την άδικη κράτηση των οποίων σε φυλακές των ΗΠΑ συμπληρώνονται φέτος 10 χρόνια. Στις εργασίες, εκτός από τους συγγενείς των 5 Κουβανών, παραβρέθηκαν ο Χόρχε Μάρτιν Μαρτίνες, μέλος της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και υπεύθυνος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Νεολαιών Τιάγο Βιέιρα, ο εκτελεστικός γραμματέας του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης Ηρακλής Τσαβδαρίδης κ.ά. «Οι 5 Κουβανοί δεν πάλεψαν μόνο για τη δική τους πατρίδα, πάλεψαν για έναν καλύτερο κόσμο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Χούλιο Μαρτίνες Ραμίρες, Α' γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της Ενωσης Νέων Κομμουνιστών Κούβας (η οποία και οργανώνει τη Διεθνή Συνάντηση), ανοίγοντας την εκδήλωση.

Στη συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη να δυναμώσουν η διεθνιστική αλληλεγγύη και οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες που ξεδιπλώνονται σε πάρα πολλές χώρες, όχι μόνο για να επιστρέψουν οι 5 Κουβανοί στην πατρίδα τους χωρίς όρους, αλλά και για να τερματιστεί ο εγκληματικός αποκλεισμός της Κούβας απο τις ΗΠΑ.

Αν αρνούνταν το σοσιαλισμό, οι ΗΠΑ θα τους έκαναν ήρωες

Η καταδίκη των 5 Κουβανών από τις ΗΠΑ «αποτελεί πράξη πολιτικής εκδίκησης ενάντια σε όλο τον κουβανικό λαό, την επανάσταση και τις κατακτήσεις των 50 χρόνων», σημείωσε στην παρέμβασή του ο εκτελεστικός γραμματέας του ΠΣΕ Ηρακλής Τσαβδαρίδης. «Οι 5 Κουβανοί θα είχαν γίνει δεκτοί με τιμές και κόκκινα χαλιά στις ΗΠΑ, αν είχαν απαρνηθεί τη σοσιαλιστική τους πατρίδα και δεν επέμεναν στην αλήθεια και το δίκαιο, υπερασπίζοντας την πατρίδα τους από εξωτερικούς εχθρούς και απειλές», επισήμανε. «Οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ τολμούν να μιλούν για τρομοκρατία στην περίπτωση των 5 Κουβανών, όταν όλος ο κόσμος γνωρίζει πως είναι η χώρα που πρώτη στηρίζει την κρατική τρομοκρατία σε κάθε γωνιά, είτε άμεσα, είτε έμμεσα, προσφέροντας πλήρη υποστήριξη σε καθεστώτα, όπως αυτό του Ισραήλ ή της Κολομβίας. Τολμούν να κάνουν λόγο για δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα, όταν όχι μόνο διατηρούν σε έδαφος της Κούβας τη στρατιωτική τρομοκρατική βάση του Γκουαντάναμο, αλλά και την έχουν μετατρέψει σε στρατόπεδο συγκέντρωσης και βασανιστηρίων μετά την εισβολή στο Αφγανιστάν και με την ενεργό βοήθεια των χωρών της ΕΕ και τις μυστικές πτήσεις της CIA», υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Στην Αβάνα βρίσκεται και αντιπροσωπεία του ΚΣ της ΚΝΕ, με επικεφαλής τον Γιάννη Γκιόκα - μέλος του Γραφείου του ΚΣ και υπεύθυνο της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΚΣ - η οποία συμμετείχε και στη συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΔΝ, στις 8 και 9 του Μάη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ